Haberler

Expo'da Rakip 4 Oldu

İzmir'in EXPO 2020 yarışında karşısına adaylık başvuru süresinin dolacağı 2 Kasım'dan önce peş peşe rakipler çıktı.

Expo 2015'te tek rakibi Milano olan İzmir'in EXPO 2020 yarışında karşısına adaylık başvuru süresinin dolacağı 2 Kasım'dan önce peş peşe rakipler çıktı. Tayland'ın Ayutthaya kentinin ardından Brezilya'nın Sao Paulo, Rusya'nın Yekaterinburg ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentleri yarışa dahil oldu.

Başvurusunu daha önce yapan Ayutthaya ve İzmir'in ardından dünyanın en büyük fuarı olan EXPO'yu 2020'yi kendi ülkesine getirmek isteyen kentlerin sayısı da arttı. Bugün akşam saatlerine kadar merkezi Paris'te bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu'na (BIE) başvurularını yapan Sao Paulo, Yekaterinburg ve Dubai ile birlikte yarışın 5 ülke arasında geçeceği kesinleşti. İzmir gündemine bomba gibi düşen bu adaylık haberlerinin ardından İzmir'deki EXPO çalışmalarının da ivme kazanması bekleniyor. Kasım 2013'te yapılacak oylamada 157 BIE delegesi sandık başına gidecek. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title