Haberler

Eskişehir'de "Kazıntı" Operasyonu: 15 Gözaltı

Eskişehir'de, Narkotik Polisinin Düzenlediği "Kazıntı" Adlı Operasyon Neticesinde, Suç İşlemek Maksadıyla Örgüt Kurarak Teşekkül Halinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yaptıkları İddia Edilen 5'i Bayan 15 Kişi Yakalandı.

Eskişehir'de, narkotik polisinin düzenlediği "Kazıntı" adlı operasyon neticesinde, suç işlemek maksadıyla örgüt kurarak teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 5'i bayan 15 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "Kazıntı" kod adlı operasyon neticesinde, suç işlemek için örgüt kurarak teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen D.K. (49), Ö.K. (22), A.K. (22), O.D. (22), E.B. (22), U.Ö. (31), T.T. (29), N.Ö. (31), Ü.U. (28), T.Ç. (24), C.Ç. (24), S.T. (26), Ö.D. (18), A.Y. (15) ve C.İ.'yi (18) yakaladı. Gözaltına alınan şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, 5 kiloya

yakın esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 2 bin 500 YTL ve bir miktar ziynet eşyası ile bir otomobile de el konuldu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 zanlı, daha sonra adliyeye sevk edildi. Kendilerini görüntüleyen gazetecilere tepki gösteren şüpheliler, basın mensuplarına saldırmak istedi. Bir bayan zanlı, ayağındaki terliği çıkarıp, gazetecilere fırlattı.

Operasyonla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, "Bu yeni organizasyon 15 kişiden oluşuyor. Aslında bu organizasyonun yerini daha sonra başkaları alacaktır. Ancak, polisin hakimiyeti böyle devam ettiği sürece, bunlar hiç bir zaman başarıya ulaşamayacak. Şahısların ev aramalarında getirdikleri mallarla birlikte 5 kiloya yakın esrar ele geçirildi. Bundan sonra da operasyonlarımız devam edecek" dedi.

Uyuşturucuyu yüzde 100 önlemenin mümkün olamayacağını kaydeden Yücel, "Maksimum seviyede aşağıya çekme başarısını gösterebilirsiniz. Yani arzı aşağıya çekebilirsiniz. Benim ekibim, bunu başardı. Türkiye'de en başarılı ekip, benim ekibimdir. İnsanlar, uyuşturucuya çeşitli sebeplerle alışıyor, ihtiyaç hissediyor ve talep ediyor. İnsanların uyuşturucuya alışmaması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, herkesin bu mücadelede yerini alma mecburiyeti vardır. Biz, uyuşturucunun arz boyutuyla ilgili

mücadelemizde çok başarılıyız" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(OÖ-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title