Haberler

Eskişehir Balıkdamı'nda Kuş Gözlemi

Balıkdamı'nda kuş gözlemiEskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi görevlileri tarafından, aralarında çocukların da bulunduğu 16 kişilik gruba, Sivrihisar ilçesi yakınlarındaki 'Balıkdamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda kuş gözlem etkinliği gerçekleştirildi.

Balıkdamı'nda kuş gözlemi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi görevlileri tarafından, aralarında çocukların da bulunduğu 16 kişilik gruba, Sivrihisar ilçesi yakınlarındaki 'Balıkdamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda kuş gözlem etkinliği gerçekleştirildi.

Hayvanat Bahçesi görevlileri, gruba ilk olarak önce Türkiye'nin önemli sulak alanlarından birisi olan Balıkdamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası hakkında bilgi verdi. Aralarında çocuklarların da bulunduğu gruptakiler dürbünler ve kamuflaj ekipmanlarıyla alanda kuş gözlemi yaptı. Yanlarında fotoğraf makinası olanlar kuşların fotoğraflarını çekti. Tüm alanı dolaşıp çok sayıda kuş türünü görme imkanı bulan grup daha sonra gözlem kulesine çıktı. Buradan sahaya bakan gruptakiler pelikan, sakarmeke, uzun bacak, saz delicesi, dere düdükçünü, angıt, Macar ördeği, sumru, büyük ve küçük akbalıkçıl, kız kuşu, küçük karga, kuyrukkakan, tepeli toygar, tarla çintesi kuşları ve kış uykusundan uyanan Anadolu yer sincabı gözlemlendi. Eskişehir Hayvanat Bahçesi görevlileri, etkinliğin amacının çocuklara ve velilerine, doğa ve yaban hayatını tanıtmak olduğunu belirterek, Balıkdamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yaklaşık 240 farklı tür kuş bulunmaktadır. Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olan buranın korunması için hepimizin gayret göstermesi gerek. Balıkdamında kuşların yanısıra saz kedileri, su samurları, yaban domuzu, tilki, çakal ve Anadolu yer sincapları da bulunuyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayvanat Bahçesi Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title