Haberler

Eskişehir Alpu'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Güncelleme:

Eskişehir'in Alpu ilçesinde çıkan orman yangını, yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangına 14 arazöz, 5 su tankeri, 3 itfaiye aracı, 3 iş makinesi ve 100'ü aşkın personel ile müdahale edildi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin de söndürme çalışmalarını takip etti. Şu an bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

ESKİŞEHİR'in Alpu ilçesinde dün çıkan orman yangını, ekiplerin 18 saatlik müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangının, ilk belirlemelere göre yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tespit edildi.

Beyazaltın Mahallesi Taştepe mevkisindeki ormanda, dün saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Gözetleme kule görevlisinin yoğun dumanları görüp, haber vermesi ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Söndürme çalışmalarında 14 arazöz, 7 su tankeri, 3 itfaiye, 3 iş makinesi, 5 helikopter, 1 uçak ve 100'ün üzerinde personel görev aldı. Karaçam, ardıç ve bodur ağaçların bulunduğu ormanda, yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Söndürme çalışmalarına Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahya'dan gelen arazözler ve belediye itfaiyeleri de destek verdi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin'in sevk ve idaresinde yangın 18 saat sonra kontrol altına alındı.

İlk tespitlere göre yangının yıldırım düşmesi nedeniyle çıktığı belirlendi. Soğutma çalışmalarının sürdüğü ormanda, yangında zarar gören alanların tespiti için ölçüm yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman Yangını Eskişehir İtfaiye Alpu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title