Haberler

Epos 7'nin Katkılarıyla "Arkeolojinin Destanı Troia" Özel Eki

EPOS 7 Derneği, ülkemizin en önemli kültürel miraslarından biri olan Troia'nın dünyaya tanıtılmasıyla ilgili önemli bir çalışmaya imza attı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın katkıları ve Epos 7'nin iş birliğiyle hazırlanan "Arkeolojinin Destanı Troia" özel eki Atlas Dergisi'nin 300. sayısıyla birlikte okurlarla buluşuyor.

"Arkeolojinin Destanı Troia" isimli eserde, geçmişten günümüze derin izler bırakan Troia'nın tarihini, kazı başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan her detayıyla ele alarak, geçirdiği değişimleri ayrıntılı olarak inceledi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın değerli katkılarıyla hayata geçen ve Troia arkeolojik alanı gezi rehberinin de yer aldığı "Arkeolojinin Destanı Troia" kitabı, ülkemizin en önemli tarihi miraslarından birinin daha gün yüzüne çıkarılması adına hazırlanan kıymetli bir eser.

2018 yılının ''Uluslararası Troia Yılı" ilan edilmesinin ardından, EPOS 7 Derneği'nin katkılarıyla hazırlanan "Arkeolojinin Destanı Troia" eki, Atlas Dergisi'nin 300. özel sayısında okurlarla buluştu. Derginin mart sayısında dağıtılacak olan ek, Çanakkale sınırlarında yer alan dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından Troia'nın, destanlara konu olmuş tarihini kapsamlı olarak ele alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Yayman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title