Haberler

Empati" Kurmak İçin Engelli Oldular

Kısa film çekimlerinden detaylar- Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ile röportaj- İlgili kısa film "Empati" kurmak için engelli oldular- Kamera karşısına geçen İnegöl Kaymakamı Akça ve diğer bazı protokol üyeleri, bir süreliğine engelli gibi yaşayıp kısa filmde rol alarak onların sorunlarına dikkati çekmeye çalıştı- Film, bazı ulusal ve yerel televizyon kanallarına gönderilecek, ayrıca sosyal medyada yayınlanacak ŞABAN KILIÇCI - Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kaymakam Ali Akça ve bir grup yönetici, engellilerin sorunlarına dikkati çekebilmek ve bu konuda farkındalık oluşturabilmek için bir süreliğine onlar gibi yaşayarak kısa filmde rol aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Kısa film çekimlerinden detaylar- Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ile röportaj- İlgili kısa film "Empati" kurmak için engelli oldular- Kamera karşısına geçen İnegöl Kaymakamı Akça ve diğer bazı protokol üyeleri, bir süreliğine engelli gibi yaşayıp kısa filmde rol alarak onların sorunlarına dikkati çekmeye çalıştı- Film, bazı ulusal ve yerel televizyon kanallarına gönderilecek, ayrıca sosyal medyada yayınlanacak ŞABAN KILIÇCI - Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kaymakam Ali Akça ve bir grup yönetici, engellilerin sorunlarına dikkati çekebilmek ve bu konuda farkındalık oluşturabilmek için bir süreliğine onlar gibi yaşayarak kısa filmde rol aldı.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İnegöl Kent Konseyi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla kısa film hazırladı.Kamera karşısına geçen Kaymakam Akça, tekerlekli sandalyeye bağımlı bir engelliyi canlandırdı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşma ve işitme, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, tek bacağı bulunmayan, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ise bir kolu olmayan engelliler rolünde yer aldı.Cerrah, engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kısa film çektiklerini söyledi.Türkiye'de 8 milyon, İnegöl'de de 2 bin civarında engellinin yaşadığını vurgulayan Cerrah, şöyle konuştu: "Engellilerin sorunlarını gündeme getirmek için empati yapmak istedik ama gerçekten çok zor olduğunu gördük. Bütün engelliler ve ailelerinin Allah yardımcıları olsun. Onlar için dua ediyorum. Son yıllarda ülkemizde engellilerle alakalı çok güzel gelişmeler, atılımlar oldu. Engellilerle alakalı ne kadar iyileştirme olursa bunun yine az kalacağına inanıyorum. Engelli olmak ne bir kusur ne bir ayıp ne de bir günah. Filmimizde bunu göstermeye çalıştık. Bu kısa filmimizde sayın kaymakamımız Ali Akça, bir engelli arabasını kullandı. Belediye başkanımız Alinur Aktaş, işaret diliyle konuyu anlatmaya çalıştı. İlçe gençlik hizmetleri ve spor müdürümüz Yusuf Şevki Yücel, tek bacağı olmayan bir sporcuyu canlandırdı. Bize de bir kolu olmayan bir engelli rolü verildi."Cerrah, iki dakikalık bu filmi bazı ulusal ve yerel televizyon kanallarına göndereceklerini, ayrıca sosyal medyada yayınlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Alinur Aktaş Ali Akça İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title