Haberler

Emekli Topçu'nun Ekmek Teknesi, Pazardan Taşımacılık

Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde aralarında emeklilerin de bulunduğu bisikletle taşımacılık yapanlar, işsizlik ve geçim sıkıntısından yakındı.

Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde aralarında emeklilerin de bulunduğu bisikletle taşımacılık yapanlar, işsizlik ve geçim sıkıntısından yakındı.

İlçede hamal arabası olarak bilinen 3 tekerlekli bisikletle taşımacılık, ulaşım imkanının giderek yaygınlayıp, iş olanağının azalmasına rağmen yaklaşık 50 yıldır devam ediyor. İlçe pazarında bekleyen bisikletçiler, 'Bisikletçi' sesini duyduklarında müşteri kapma yarışına giriyorlar. Emekli maaşı yetmeyince 3 tekerlekli araçla pazarda iş bekleyen 51 yaşındaki İsmet Topçu, "Emekliyim, Aile bütçemize az da olsa katkısı oluyor. Araçların girmediği yerde bizi tercih ediyorlar. Biz de bu işten ekmek yiyoruz. Boş durmaktansa burada çalışarak ekmek parası kazanıyorum" dedi.

Bisikletçilerden 56 yaşındaki Şaban Çelik de 30 yıldan bu yana bu mesleği yaptığını anlatırken, "Bu işi ilçede 15 kişi yapıyor. Elimizden geldiği kadarıyla insanlara hizmet ediyoruz. Evimize ekmek parası götürüyoruz" diye konuştu. Bisikletçiler; araçların giremediği yerlerde de kullanılan bisikletle, sebze, patates çuvalı, kasa, kömür, ev eşyası ve soba gibi malzemelerin yanında bazen insan bile taşıdıklarını belirtti. 3 tekerlekli bisiklet sürücüleri, pedal çevirerek bisiklette taşıdıkları malzemeleri adrese teslim ediyor. - Çubukankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title