Haberler

Edirne - Tır Sürücüsü İlk Seferinde Hayatını Kaybetti

Edirne'de Yeni İşe Başladığı Nakliye Şirketinde İlk Seferine Çıkan 48 Yaşındaki Vedat Tuncel Canpolat'ın Kullandığı Sunta Yüklü Tır, Virajı Almayınca Şarampole Yuvarlandı. Kazada Yardımcı Sürücüsü 55 Yaşındaki Naci Ener Ağır Yaralı Olarak Hastaneye Kaldırılerken, Sürücü Koltuğunda Sıkışan ve Nefes Alıp Veren Canpolat, Tır'ı Havaya Kaldıracak Olan Vinçin Geç Gelmesi Nedeniyle Dakikalarca Ecel Teri Döktü. Kazanın Hemen Ardından Olay Yerine Gelen ve Ekiplere Sürekli Sürücünün Sağlık Durumunu ve Geciken Vinçi Soran Genç Savcı Şeyda Aysun Ayhan, Sağlık Ekiplerini Sürücünün Öldüğünü Bildirmesiyle Yıkıldı.

Edirne'de yeni işe başladığı nakliye şirketinde ilk seferine çıkan 48 yaşındaki Vedat Tuncel Canpolat'ın kullandığı sunta yüklü TIR, virajı almayınca şarampole yuvarlandı. Kazada yardımcı sürücüsü 55 yaşındaki Naci Ener ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılerken, sürücü koltuğunda sıkışan ve nefes alıp veren Canpolat, TIR'ı havaya kaldıracak olan vinçin geç gelmesi nedeniyle dakikalarca ecel teri döktü. Kazanın hemen ardından olay yerine gelen ve ekiplere sürekli sürücünün sağlık durumunu ve geciken vinçi soran genç savcı Şeyda Aysun Ayhan, sağlık ekiplerini sürücünün öldüğünü bildirmesiyle yıkıldı.

Kaza, saat 18.10 sıralarında Hamzabeyli Sınır Kapısı yolu üzerindeki Lalapaşa İlçe kavşağında meydana geldi. Dün nakliye şirketinde işe başlayan ve eşinden ayrı olduğu öğrenilen 1 çocuk babası Vedat Tuncel Canpolat, dün akşam saatlerinde teslim aldığı 34 TU 9413 çekici plakalı TIR'ı ile ilk seferine gitmek için Bulgaristan'dan gelen ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bekleyen 19 ton sunta yüklü 34 UB 2008 plakalı dorseyi çekicisine yükledi ve yardımcı sürücü Naci Ener ile birlikte İstanbul'a gitmek üzere yola koyuldu. Canpolat, sınır kapısından yaklaşık 15 kilometre sonra Lalapaşa kavşağındaki virajda direksiyon hakimiyetini yitirince TIR yaklaşık 50 metre sürüklendi ve daha sonra şarampole yuvarlandı. Kazayı gören diğer TIR sürücülerini haber vermesiyle kaza yerine ambulans,itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Gelen ekipler ilk olarak Naci Ener'i hurda yığınına dönen TIR'ın çekicisinden çıkarttı ve hemen ambulansla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

SAVCI VE KAYMAKAM KURTARMA ÇALIŞMASINI ÇARESİZCE İZLEDİ

İtfaiye ekipleri kaza kırım cihazı ile sürücüyü sıkıştığı yerden kurtarmaya çalışırken, sağlık ekipleri ise nefes alıp verdiği gözlenen Vedat Tuncel'e serum taktı ve daha rahat nefes alması için oksijen tüpüne bağladı. Bu sırada ise kaza yerine Eylül ayında ilk görev yeri olan Lalapaşa İlçesi'ne gelen nöbetçi savcı Şeyda Aysun Ayhan geldi ve ekiplerin çalışmalarını dikkatle izleyerek sürücünün sağlık durumu hakında sürekli bilgi aldı. Tüm çabalara rağmen ters dönen TIR'ın çekicisinin içinde sıkışan sürücü sıkıştığı yerden çıkartılamayınca vinç ile çekicinin kaldırılarak çevirilmesi planlandı ve vinç talep edildi. Ancak Lalapaşa'da vinç bulunamayınca Edirne'den istendi. 20 kilometrelik uzaklıktaki kaza yerine ağır taşıt olan ve yavaş seyreden vinç bir türlü gelemeyince gözü yolda kalan ve sürekli vinçin nerede olduğunu ve sürücünün sağlık durumunu soran savcı Ayhan sıkıntılı dakikalar geçirdi. Bir süre sonrada kaza yerine 1 hafta önce göreve başlayan Lalapaşa Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın geldi. Kaymakam Taşkın'da savcı Ayhan gibi çaresizce vinçin gelmesini bekledi ve ekiplerin devam eden kurtarma çalışmalarını dikkatle izledi.

SAVCI ÖLÜM HABERİNE ÇOK ÜZÜLDÜ

Bir süre sonra da sağlık ekipleri sürücü Vedat Tuncel Canpolat'ın öldüğü söyledi. Bu sözleri duyan savcı Ayhan ise çok üzüldü. Gelen vinç ise TIR'ın çekicisini kaldırmak için çelik halat bağladı. Ancak bu seferde vinçin dengesini sağlayan demir ayakları asfaltın içine çöktü. Buda cesedin çıkartılmasını güçleştirdi. Daha sonra çekici vinç ile yan çevirildi ve ekiplerin çalışmasıyla ceset sıkıştığı yerden 3 saat sonra halat gibi çekilerek çıkartıldı.Daha sonra da Edirne Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hastanede tedavisi süren Naci Ener'in ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title