Haberler

Edirne Avrupa'nın Gözdesi Oldu

Avrupa Komisyonunun her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlediği Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’ne (EDEN) 2008 yılında “Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri” ile başvuruda bulunan Edirne, projenin ulusal destinasyonu olarak seçildi.

Avrupa Komisyonunun her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlediği Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi'ne (EDEN) 2008 yılında "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri" ile başvuruda bulunan Edirne, projenin ulusal destinasyonu olarak seçildi.

Osmanlı Devletine 92 yıl boyunca başkentlik yapan Edirne, EDEN tarafından turizm ve somut olmayan kültürel miras teması çerçevesinde ulusal destinasyon olmaya değer görülürken, ülke destinasyonları için tanıtım filmleri hazırlayan ve AB ülkelerinde belgesel ve kısa film olarak yayınlanmasını sağlayan Avrupa Komisyonunun her türlü tanıtım olanağından da yararlanacak.

Türkiye'den beş farklı ulusal destinasyonun 27 Avrupa ülkesi destinasyonlarıyla birlikte yer aldığı EDEN projesi kapsamında 2008 yılı ulusal destinasyonu olarak seçilen Edirne'nin ulusal tanıtımı ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm haftasında yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, düzenlediği basın gezisi ile Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi de dahil olmak üzere Bedesten Çarşısı, Eski Camii, Müze ve Arasta Çarşısı ile Makedonya Kulesi, Üç Şerefeli Camii, Deveci Han Kültür Merkezi El Sanatları Kursu, II. Bayezid Külliyesi, Şükrü Paşa Anıtı ve Müzesi, Ali Paşa Çarşısı, Edirne Büyük Sinagogu, Lozan Anıtı ve Müzesini gazetecilere tanıttı.

Gezi kapsamında kendisini ziyaret eden gazetecilere Edirne'yi anlatan Vali Dursun Ali Şahin, tarihi köprüler ve Selimiye Camisi'nin aydınlatma projelerinin hazırlandığını belirterek, Selimiye'nin dünya kültür mirasına girmesinden sonra kente gelen yabancı turist sayısında önemli derecede artış olduğunu kaydetti. Gazetecileri makamında ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise kentin tanıtımı için tüm siyasi ve kamu görevlilerinin birlikte hareket ettiğini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title