Haberler

Edirne Akademi'nin Eğitimleri Devam Ediyor

Edirne Akademi Hocası, Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Akademi’de ‘Medya’ derslerine devam ediyor.

Edirne Akademi Hocası, Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Akademi'de 'Medya' derslerine devam ediyor.

Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Akademi'nin kadrosunda yer alan Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, 'Medya' dersi ile bir kez daha Edirneliler ile buluştu. Edirne Akademi'ye kayıt yaptıran katılımcılara yönelik Eski Vali Konağı'nda bulunan Edirne Akademi'de gerçekleştirilen 'Medya' dersinde ilk olarak İletişim Sosyoloğu Doç. Dr. Serdar Taşçı söz aldı. Doç. Dr. Taşçı, Edirne Akademi'nin çalışmaları ile medya ve gazetecilik hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Derse katılanlara, son günlerde yaşanan olaylardan birçok farklı örnek sunarak gazeteciliği anlatan Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, gazetecilerin mutlaka elde ettikleri bilgileri ikinci hatta bazen üçüncü bir kaynaktan doğrulatmak zorunda olduğunu söyledi.

Eksik verilmiş, doğrulatılamamış her haberin manipülasyona açık olduğunu anlatan Saymaz, "Bu şekilde hazırlanan haber metinleri, haber kaynağının amaçları doğrultusunda hazırlanır ve mutlaka bir amaca hizmet eder. O nedenle ikinci bir bilgi kaynağına hatta bazı zaman üçüncü bilgi kaynağına muhtacız. Bu işin bir de evrak ve belge boyutu var. Ama 10 yıllık süreç bize gösterdi ki, elimize gelen bu bilgiler ihtimal üretilmiş olabilirler, ihtimal bağlamından koparılmış olabilirler ve bizi aldatmaya yönelik olabilir. Bu nedenle evraklar bir bağlam etrafında okunmak zorundadır. Birincisi evrakların alım süreci. Gazeteci muhtemelen birileri tarafından kullanılmak istenebilir. Gazeteci kendisine evrak ulaştıran kişiyi, evrak veren kişinin niyetini bilmek durumundadır. Kuracağı ilişki önemlidir. Herhangi bir suç ağına çekilmek istenebilir. Buna karşı da dikkatli olmalıdır" diye konuştu.

Gazetecinin haber kaynağı ile birlikte hareket etmemesi, haber kaynağı ile duygusal ilişki kurmaması gerektiğini belirten Saymaz, "Haber kaynağı ile kuracağı ilişki hassas dengede olmalıdır. Herhangi bir ideoloji, siyasi, ticari ya da duygusal ilişki geliştirmemeli; haber kaynağı, gerekirse gazetecinin aleyhinde de yazacağını bilmelidir. Haber kaynağına karşı da bu çizgiyi net bir şekilde çizmelidir" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi İsmail Saymaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title