Haberler

Eczacılardan Maden Şehitlerinin Çocuklarına Eğitim Bursu

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, maden şehitlerinin eğitim gören çocuklarına burs vereceklerini söyledi.

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, maden şehitlerinin eğitim gören çocuklarına burs vereceklerini söyledi.

Manisa ve Aydın Eczacı Odaları başkanları ile birlikte Soma'ya gelen TEB Genel Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak, "Biz bugün buraya Türk Eczacılar Birliği olarak çeşitli bölgelerin eczacı odaları ile birlikte Manisa Eczacı Odası Başkanı ile birlikte ziyarete geldik. Amacımız buradaki elim kazada hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine, eşlerine başsağlığı dilemek, onların acısını paylaşmak ve bu gerçekten büyük acıyı Türkiye'nin yürekten hissettiğini hissettirmek istedik. Vefat eden madencilerin eşlerinin bir kısmını ziyaret ettik. Türk Eczacılar Birliği olarak temennimiz şu; Türkiye'de varolan maden kazalarının önlenmesi, madenlerin güvenli hale getirilmesi, özellikle Avrupa şartlarına uygun madenciliğin hayata geçirilmesi, madenciliğin yaşama geçirilmesi ve bunun için her türlü önlemin alınmasını bekliyoruz yetkililerden. Bu konuda bir ses olmak istiyoruz açıkçası" dedi.

Türkiye'deki eczacılar olarak bir kampanya başlattıklarını kaydeden Çolak, "Kampanyamız 31 Mayıs'ta bitecek. Bu kampanyamız neticesinde burada madende vefat eden madencilerimizin çocuklarına burs vermek istiyoruz eczacılar olarak. Bu konuda da bir güne, bir aya intibak eden bir olay değil, yıllara dayanan bir olay olsun, uzun yıllar sürsün istiyoruz. Bu konuda böyle bir çalışma içerisindeyiz. Soma, Türkiye'nin ayağa kalkmasını sağladı. Gerçekten bir musibet bin nasihatten iyidir derler. 301 canımız gitti ama buradan bir ders çıkartabilir miyiz? Hem burada çalışan, hem buradaki yöre halkı, Türkiye halkı, ülke yetkilileri bundan bir ders çıkartıp gerekli önlemleri alabilir mi? Bütün temennimiz bu ve yeni acıların yaşanmamasını diliyoruz. Çünkü biz bir sağlık meslek kuruluşuyuz, sağlıkçıyız. O yüzden sağlık alanı da bizi ilgilendiriyor. Önümüzdeki süreçte bu acıların bir daha yaşanmaması için herkesin elinden gelen duyarlılığı, olgunluğu ve gerekli olayları yaşama geçirmesini bekliyoruz. Acılar başladığı günde bir takım sözler verilip yerine getirilmezse bunların sonu gelmez. Bunun için burada herkes tarafından verilen sözlerin yerine getirilmesi lazım ve burada madencilerimizin yaşadığı acıların azaltılması lazım. Biz de bu acıyı azaltmak için geldik" şeklinde konuştu.

Çolak, eğitim bursunu sadece eğitim gören çocuklara kaymakamlıktan alacakları hesap numaralarına yatırarak vereceklerini dile getirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Çolak Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

title