Haberler

DTP'de 'Gül'e Oy Verme' Tartışılacak

Cumhurbaşkanı Seçiminin İlk İki Turunda Boş Oy Kullanan DTP'li Milletvekilleri, 3. Turda Abdullah Gül'e Oy Verilip Vermemeyi Tartışıyor.

-Cumhurbaşkanı seçiminin ilk iki turunda boş oy kullanan DTP'li Milletvekilleri, 3. turda Abdullah Gül'e oy verilip vermemeyi tartışıyor.

ANKARA (ANKA) - Cumhurbaşkanı seçiminin ilk iki turunda boş oy kullanan DTP'li Milletvekilleri, 3. turda Abdullah Gül'e oy verip vermemeyi tartışıyor.

DTP'li milletvekilleri, yarın yapılacak 3. tur oylama öncesinde bir araya gelerek yapacakları grup toplantısında Cumhurbaşkanı seçimlerinde izleyecekleri politikayı gözden geçirecekler.

DTP'li Milletvekillerinin bir kısmının Sakarya'da bir kısmının da Polatlı'da tarım işçilerinin sorunlarıyla ilgilenmesi nedeniyle bugün için planlanan grup toplantısı yapılamadı.

DTP, Cumhurbaşkanı seçim sürecinde Abdullah Gül'den "kürt sorununa ilişkin barışcıl açılımlar" yönünde mesaj beklediklerini, bu yönde gelecek mesaja göre Gül'e oy verebileceklerini açıklamıştı. Seçimlerin ilk iki turunda DTP'liler oylamalarda boş oy kullanmışlardı.

-DTP'Lİ TUNCEL: "BİZ MÜSLÜMAN BİR ÜLKESYİZ"-

Öte yandan, Cumhurbaşkanı seçimlerinin 3. turu öncesi, DTP'den türban tartışmalarıyla ilgili yorumlar da geldi.

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel türban ile ilgili tartışmalara değinerek, "Biz Müslüman bir ülkeyiz. Türbanın bu kadar siyasallaştırılması, siyasete alet edilmesi doğru değil. İş yapacak olan türban değildir, insandır" dedi.

Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ve DTP MYK Üyesi Kamuran Yüksek, tarım işçilerinin sorunlarını dinlemek amacıyla Polatlı'nın Kozlu Köyü'nde yaptıkları ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuncel, türban ile ilgili bir soruya "Biz Müslüman bir ülkeyiz, Türbanın bu kadar siyasallaştırılması, siyasete alet edilmesi doğru değil. İş yapacak olan türban değildir, insandır. Din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde herkesin kendini nasıl ifade etmek istiyorsa öyle ifade etmesi gerekir. Bu onun en doğal hakkıdır. İnsan hakkıdır" yanıtını verdi.

Tuncel, "Kürt halkı yönünü Ankara'ya dönmüştür. Bu halk temsilcilerini Meclis'e göndererek, aslında bu sorun parlamentoda çözülür mesajı vermiştir" diye konuştu.

Kürt sorununun, yeni "Sivil Anayasa"da adının konulmasının kendileri açısından önemli olduğunu ifade eden Tuncel, DTP dışındaki diğer partilerin Kürt sorununu sadece "güvenlik sorunu" olarak gördüğünü söyledi ve "Sadece terör sorunu olarak ele alındığı için sorun da çözülmüyor" şeklinde konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title