Haberler

Dso Başkanı Keçeci: Kadınsız Bir İş Dünyası Düşünülemez

Denizli'de Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı işsizlik rakamlarının açıklandığını belirterek, TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'de en fazla kadın istihdamının Denizli'de sağlandığını söyledi ve "Kadınsız bir iş dünyası düşünülemez" dedi.

Denizli'de Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı işsizlik rakamlarının açıklandığını belirterek, TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'de en fazla kadın istihdamının Denizli'de sağlandığını söyledi ve "Kadınsız bir iş dünyası düşünülemez" dedi.

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, TÜİK'in verilerini değerlendirdi. Yazılı bir açıklama yapan Keçeci, 2016 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre işsiz sayısının 31 bin kişi artarak 3 milyon 290 bin kişi olduğunu söyledi. TÜİK'in açıklamalarına göre istihdam oranının yüzde 45 civarında olduğunu açıklayan Keçeci, "Türkiye'deki her iki kişiden birisi çalışmıyor demek. Eğer iki kişiden birisi çalışmıyorsa işsizlik oranı nasıl oluyor da yüzde 11.1 oluyor? Ben bunun ayrıntılı olarak incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. İşgücüne dahil olan erkeklerin oranı geçen yıla göre 0.3 puanlık artışla yüzde 70.5'den, yüzde 70.8'e kadınlarda ise 1.1 puanlık artışla yüzde 29.9'dan, yüzde 31'e çıktığını görüyoruz. Çok küçük de olsa istihdama ilgi artmış. Bence bu sevindirici bir şey" dedi.

Asıl kritik noktanın istihdam oranı olduğunu ifade eden Keçeci, "Yüzde 15'lik bilinmeyen bir istihdam kitlesi var. Bu kitle hiçbir şekilde istihdam kapısını çalmıyor, işgücüne dahil olmuyor. Biz bunlara küskün insanlar diyoruz. Araştırmalara göre bu kişiler zamanında iş aramışlar ya hep geri çevrilmişler ya da mesleklerine ve karakterlerine uygun, beklentilerine uygun iş bulamadıkları için vazgeçmişler. Şu anda küskün bir topluluğu temsil ediyorlar. Ama bunların içerisinde özellikle kadınların payı yüksek" dedi.

'KADINLARIMIZIN TERCİHLİ İŞE ALINMASI LAZIM'

Toplumsal bir strateji geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Keçeci, "En azından kadınlarımızın tercihli işe alınması lazım. Denizli tekstil kenti ve emek yoğun bir kent. Türkiye'nin en yüksek kadın istihdamını sağlayan kentiz. Denizli'de genel istihdamın yüzde 33'ü, tekstil sektörünün ise yüzde 50'si kadınlardan oluşuyor. Son dönemlerde kadınların özlük haklarıyla ilgili iyileştirmeler yapıldı. Bu durum çok doğal, saygı duyuyorum. Ancak sadece sosyal içerikli, istihdamın gereği olan bazı yasaların çıkarılmasında dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben sanayiciyim, ülkemin istihdamıyla özellikle ilgilenen birisiyim. Dünya standartlarını da biliyorum. Kadınlarımızın özelliklerini de biliyorum. Ama ben kadınsız bir iş dünyası asla düşünemiyorum. Her türlü işlevi yapabilen hatta çok işlerde erkeğimizden üstün olan kadınımızı neden soyutlayalım? Aydın, becerikli, işlevi olan ve sanayide yaratan kadın, iş dünyasının olmazsa olmaz varlığı olmalıdır" diye konuştu.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title