Haberler

Diyarbakır - Sur'dan Ayrılan Kadın ve Çocuklara Sağlık Taraması

Sur'dan ayrılan kadın ve çocuklara sağlık taraması Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, terör olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve otellere yerleştirilen ailelere sağlık tarama testleri projesi devam ediyor.

Sur'dan ayrılan kadın ve çocuklara sağlık taraması

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, terör olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve otellere yerleştirilen ailelere sağlık tarama testleri projesi devam ediyor. Proje kapsamında Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy kadın ve çocukları ziyaret ederek hediye dağıttı.

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur İlçesi'ndeki terör olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere yönelik projeler sürüyor. Valilik ve Sur Kaymakamlığı'nın otellere yerleştirilen ailelere psikolojik, sağlık ve maddi yardımların sağlandığı proje kapsamında Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ile Sur Kaymakamı Memduh Tura'nın eşi Gül Tur'a ailelerle bire bir ilgilenerek ziyaretlerini sürdürüyor. Bugün yapılan ziyaret kapsamında kadın ve çocuklara hediyeler dağıtılarak sağlık taramasından geçirildi. Kadınlarla sohbet eden Hülya Aksoy kadınların sorunlarını dinledi. Kadınlara meme ve rahim ağzı kanseri ile psikolojik destek eğitimi seminerleri verildi. İlçede evini terk etmek zorunda kalan kadınlar aylardır otelde kaldıklarını artık evlerine dönmek istediklerini söyledi. İsmini vermek istemeyen bir kadın şunları anlattı: "Yıllardır o mahallede oturuyordum. Oranın çocuğuyum evim de kiradaydı. Evimin ne durumda olduğunu bilmiyorum. Bana yıkılmış olduğunu söylüyorlar. Evimde her şeyimi, anılarımı, umudumu bıraktım. Orası zaten mağdur insanların oturduğu yerdi. Biz oraya alışmıştık, başka bir yerde oturmamız zaten mümkün değil. Evimde kahvaltı yapmayı özledim, burada da yapıyoruz ama ev gibisi yok, ev ortamını çok özledim. Evim oturulacak durumdaysa ben yine gider orada otururum. Artık lütfen bitsin ev gibi olmuyor. Lütfen artık bitsin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title