Haberler

Diyarbakır'ın Parklarında Sabah Sporları Başladı

Diyarbakır'ın parklarında sabah sporları başladıDİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en büyük parkları olan Sümerpark ve Koşuyolu parklarında "Güne sporla başla" sloganıyla sabah sporu uygulaması başlattı.

Diyarbakır'ın parklarında sabah sporları başladı

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en büyük parkları olan Sümerpark ve Koşuyolu parklarında "Güne sporla başla" sloganıyla sabah sporu uygulaması başlattı. Uzman eğitmenler denetiminde yapılacak spor, haftanın 5 günü devam edecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Spor Şube Müdürlüğü, parklarda sabah sporu uygulaması başlattı. "Güne Sporla Başla" sloganıyla ilk olarak Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ve Koşuyolu Parkı'nda başlayan sabah sporu, önümüzdeki haftadan itibaren Parkorman'da devam edecek. Haftanın beş günü devam edecek sabah sporları kapsamında Salı-Perşembe günleri jimnastik, Pazartesi-Cuma günleri egzersiz, Çarşamba günleri ise parklarda toplanan kadınlar, Bağlar Belediyesi Solin Havuz Evi'ne götürülecek.

Parklarda yapılmaya başlanan sabah sporu hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Spor Şube Müdürlüğü Eğitmeni Gül Bozkurt, sabah aç karnına yapılan egzersizler, koşular, kardiyo çalışmalarının çok aşırıya kaçılmadığı taktirde, iyi seviyede yağ yakımını sağladığını söyledi. Sabah yapılan sporun beyin sağlığına da faydalı olduğunu belirten Bozkurt, "Beyin bu sayede daha uyanık kalır ve daha hızlı çalışır. Gün içerisinde davranışlarınız, konuşmalarınız ve düşünme gücünüz daha sağlıklı bir şekilde işlev görecektir. Hafta içi 5 günlük program dahilinde sabah saat 07.00'da erkeklere, 08.30'da kadınlara egzersiz programları uyguluyoruz. Bu uygulamaya daha çok kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Halka günde bir saat spor yaptırmak ve bu spor kültürünü geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koşuyolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title