Haberler

DİYARBAKIR'DA, GAZZE'DE ÖLDÜRÜLEN EĞİTİMCİLER VE ÖĞRENCİLER İÇİN YÜRÜYÜŞ

Güncelleme:

DİYARBAKIR'da bazı sivil toplum kuruluşları ve HÜDA PAR öncülüğünde toplanan eğitimciler, Gazze'de öldürülen eğitimciler ve öğrenciler için yürüyüş yaptı.

DİYARBAKIR'da bazı sivil toplum kuruluşları ve HÜDA PAR öncülüğünde toplanan eğitimciler, Gazze'de öldürülen eğitimciler ve öğrenciler için yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl başkanı Vedat Turgut da katıldı.

Yenişehir ilçesindeki Selahattin Eyyübi Camisi'nde kılınan akşam namazının ardından HUDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut'un da katıldığı, sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülen öğretmenler ve öğrenciler için yürüyüş düzenlendi. Dağkapı Meydanı'na kadar yürüyen grup Türk ve Filistin bayrakları taşıdı, sık sık tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklamayı okuyan Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Gazze'deki okullarda eğitim hayatının da durduğunu belirterek, 'Okullar ve üniversite kampüsleri harabeye döndü. Öğretmenler, akademisyenler, eğitim personelleri ve öğrenciler hunharca katledildi. Gazze'de, 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 bini kadın olmak üzere 14 bin 854 masumun canına kıyıldı. Gazze'deki üniversitelerde eğitim durdu. Gazze İslam Üniversitesi Kampüsü harabeye döndü. Yüzlerce öğretmen, akademisyen ve üniversite öğrencisi öldürüldü. Yaklaşık 600 bin öğrencisi olan bu şehir, öğretmen ve öğrencilerinin çoğu şehit olduğu, yaralandığı veya daha güvenli bir alana çekildiği, okulları yıkılıp ders yapılamaz hale geldiği için eğitime ara verdi. Gazze'nin okulları ve kampüsleri, toprak altında yatan şehit öğretmenleri ve öğrencileri ile artık bir enkaz yığınıdır. Gazze'nin sınıflarında, öğrencilerin tatlı cıvıltıları yerini ölüm sessizliğine bırakmıştır. Gazze'de öğretmenler artık son derslerini işlemişlerdir. Gazze'nin son dersi şerefli bir şehadet dersidir. Gazze okullarının son zili, insanlığın vicdanının ölümü için çalmıştır. Bu nedenle bu yılki Öğretmenler Günü'ne buruk bir şekilde girmiş bulunmaktayız. Diyarbakırlı eğitimciler olarak Gazzeli meslektaşlarımızın acısını paylaşmaktayız' dedi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Gazze Uluslararası İlişkiler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title