Haberler

Diyarbakır'da 2023 hedefi, 5 milyon turist

Güncelleme:

Diyarbakır'da 2023 hedefi, 5 milyon turistDİYARBAKIR'da düzenlenen 'Turizm 2020 vizyonu' toplantısında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 2023'te kente 5 milyon turistin gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Diyarbakır'da 2023 hedefi, 5 milyon turist

DİYARBAKIR'da düzenlenen 'Turizm 2020 vizyonu' toplantısında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 2023'te kente 5 milyon turistin gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) iş birliği ile ' Diyarbakır Turizm 2023 Vizyonu' toplantısı yapıldı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve TURSAB yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güzeloğlu, terör örgütü PKK'nın, Diyarbakır ve bölgeye yaptığı ihanetin kaybettirdiği yılları ve kayıpları çok kısa süre içinde huzur ve güven ortamında kazanılacağını belirterek, Diyarbakır'ı ekonomik, sosyal ve turizm boyutunda hak ettiği konuma ulaştıracaklarını söyledi. Vali Güzeloğlu, 2023 vizyonunda 5 milyon turisti hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Terör örgütü PKK'nın ve uzantılarının, Diyarbakır ve bölgeye yaptığı ihanetin kaybettirdiği yılları, kayıpları ve zamanları çok kısa süre içerisinde huzur ve güven ortamında kazanmak, Diyarbakır'ı genel olarak ekonomik, sosyal ve turizm boyutunda hak ettiği konuma ulaştırmak zorunda ve sorumluluğundayız. Turizmin doğrudan yüksek istihdam sağlaması, ekonominin çok önemli olan dış ödemeler dengesinde dövize bağlı bir gelir sunması, buna bağlı olarak Diyarbakır'ın kısa dönemde sunabileceği güzelliklerle çok kısa sürede sonuç alacak bir zenginlik taşıması, bizim en büyük avantajlarımız olacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Diyarbakır turist Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title