Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Küçük kıza cinsel istismarda bulunan zanlı tutuklandıADANA'da 11 yaşındaki H.T'ye cinsel istismarda bulunup, yakalanacağını anlayınca kendini bıçaklayan 51 yaşındaki Demirel A, tutuklandı.

Küçük kıza cinsel istismarda bulunan zanlı tutuklandı

ADANA'da 11 yaşındaki H.T'ye cinsel istismarda bulunup, yakalanacağını anlayınca kendini bıçaklayan 51 yaşındaki Demirel A, tutuklandı.

İddiaya göre Demiral A., 30 Temmuz'da evinin önünde oynayan H.T. 'yi arabasına alıp portakal bahçesine götürdü. Küçük kıza cinsel istismarda bulunan zanlı daha sonra çocuğu aldığı yere bırakarak mahalleden ayrıldı. H.T'nin durumu anlatması üzerine aile, polis giderek şikayetçi oldu. Polis, kimliği tespit edilen Demirel A.'yı aramaya başladı. 2 Ağustos'ta evine geldiği belirlenen şüphelinin adresine giden polis, sürgülü kapıyı açamayınca kırarak içeri girdi. Yakalanacağını anlayan Demiral A., iddiaya göre kendini karnından bıçakladı. Karşısında polisleri gören zanlı bu kez bıçağı boğazına dayadı. Ancak polis ekipleri, Demirel A.'nın elindeki bıçağı alarak, hastaneye götürdü. Tedavisinin ardından sorgulanmak üzere, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği'ne götürülen şüpheli, burada susma hakkını kullandı.

İşlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimi'ne getirilen Demirel A., gazetecilerin soruları üzerine,"Benim yanımda mıydınız?" diye tepki gösterdi. Demirel A, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis aracının gelişi

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

Zanlının bağırıp küfür etmesi

Adli Tıp Birimi'ne girmesi

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Gazetecilerin sorularına bağırıp tepki göstermesi

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK   -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

========================

Evlilik yıldönümü sürprizi dayakla sona erdi

KONYA'dan Antalya'nın Kemer ilçesine evlilik yıldönümü dolayısıyla eşiyle tatile gelen 26 yaşındaki Enes Çağdaş, otel sahibi ve çalışanlarından dayak yediğini iddia etti.

Konya'da yaşayan web tasarımcısı Enes Coşkun, evlilik yıldönümünde eşi Tuba Coşkun'a sürpriz yapmak için Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki 4 yıldızlı Eldar Otel'e internet sitesi üzerinden 1800 liraya 5 gece 6 günlük tatil rezervasyonu yaptırdı. 29 Temmuz'da geldiği otelde yangın çıktığı için bir süre bu otelin lobisinde bekletilen Coşkun çifti, daha sonra başka bir otele bir geceliğine yönlendirildi. Sabah tekrar internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptıkları otele gelen çifte otel yönetimi, 3 Ağustos günü tatil sürelerinin bittiğini belirterek otelden ayrılmalarını istedi. Çift, geldikleri ilk gün neredeyse yarım gün resepsiyonda bekletildikleri ve geceyi başka bir otelde geçirdikleri için otel yönetiminden bir gün daha otelde kalmak istediklerini ya da verdikleri paranın 500 lirasının iade edilmesini istedi. Otel müdürünün bu isteklerini kabul etmediğini kaydeden Enes Coşkun, bir süre tartıştıktan sonra otelden ayrılmaya karar verdiklerini söyledi. Eşyalarını odadan aldıktan sonra odanın kapısı açan kartı teslim etmeye gittiğinde görevliye "Müdür bu kartı g..'ne soksun' dediği anda yumruk yediğini anlatan Coşkun, "Ben de karşılık verdim. Ama iki kişi daha gelerek beni yumruklayıp yere düşürdü. Bir süre daha bana vurduktan sonra müşteriler gelip beni ellerinden aldı. Kavgayı ayırmak isteyen eşimi de iteklediler" dedi.

Kemer'de jandarmaya şikayette bulunan Coşkun, hastaneden de darp raporu aldığını kaydetti.

OTEL DE ŞİKAYETÇİ OLDU

Enes Coşkun'un tartıştığı Eldar Otel'in ön büro müdürü Coşkun Büyüksarı ise misafirlerinin uygun bir dille kendileriyle konuşmadığını söyledi. Büyüksarı, "Misafirimiz tatilinin bittiği gün odayı teslim etmek istemedi. Bize sormadan tatil süresini uzatmış. Resepsiyona gelerek bana hakaret etti. Daha sonra oda kartını teslim ederken küfür ve kavga etmiş. Biz de kendisini şikayet ettik. Ayrıca acenta vasıtasıyla geldiği için süre uzatımını acentasından istemesi gerekliydi. Uygun bir dille tatilinin uzatılmasını isteseydi kendisine yardımcı olurduk" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Çiftin detay görüntüleri

Dayak yiyen Enes Coşkun dayak izlerinden görüntü

Dayak yiyen Enes Coşkun'ub olayı anlatması

Detaylar

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

=========================================

Dükkan sahibini sevindiren hırsızlık

Kitap çalan hırsız, işyerinin güvenlik kamerasına yakalandı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, bisikletiyle geldiği kitabevinden kitap çalan hırsız, işyerinin güvenlik kamerasına yakalandı. 13 yıllık meslek hayatında ilk kez kitap çalan birini gördüğünü belirten kitabevi sahibi 42 yaşındaki Cumhur Durmaz, okuma oranı bu kadar düşükken işyerinden kitap çalındığını görünce biraz da sevindiğini söyledi.

Olay, geçen çarşamba günü saat 05.00 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi Kordon Boyu'ndaki Fethiye Sahaf Kitabevi'nde meydana geldi. Bisikletiyle kitabevinin önüne gelen kimliği belirsiz bir genç, karanlıktan yararlanarak işyerine girdi. Önce işyerinin önünde üzeri bezle örtülmüş kitapları karıştıran genç, daha sonra kapıyı zorlayarak hediye eşya reyonları, güncel kitaplar ve bilgisayarın bulunduğu iç kısma girdi. Kıymetli eşyaların hiçbirine dokunamayan hırsız, eline aldığı 10 kitapla kitabevinden dışarı çıktı. Kitapları bisikletinin sepetine dolduran hırsız, ardından uzaklaştı. Hırsızlık anı ve kitapları yerleştirmeye çalışırken elindeki bisikleti düşürdüğü anlar, kitabevinin güvenlik kamerasına yansıdı.

"İLK KEZ KİTAP ÇALAN BİRİNİ GÖRÜYORUM"

Fethiye'de 13 yıldır kitabevi işlettiğini belirten Cumhur Durmaz, ilk kez kitap çalan birini gördüğünü, okuma oranının düşük olduğu ülkede, işyerinden kitap çalındığını görünce sevindiğini söyledi. Olayın tekrarlanmaması için hırsızdan şikayetçi olduklarını, ancak gelip özür dilemesi durumunda şikayetinden vazgeçebileceğini aktaran Durmaz, okumak isteyen ve parası olmayan herkese kitap hediye etmeye de hazır olduğunu kaydetti.

"DÜKKANDA KIYMETLİ OBJELER DE VARDI"

Kendisini üzen tek şeyin sabah dükkanını dağınık bulmak olduğunu sözlerine ekleyen Durmaz, "Yaz olması nedeniyle işyerimizi geç kapatıp evimize gittik. Sabah işe gelen arkadaşlar dükkanın içinde ve dışındaki kitapların karıştırıldığını ve eksildiğini görüyorlar. Güvenlik kamerasını incelediğimizde, sabah karşı bir kişinin bisiklet ile gelip, farklı kategorilerden karışık kitaplar aldığını gördük. 5-10 dakika içeride kalıyor ve 10 tane kitap alıp ayrılıyor. Ben buna 'hırsızlık' diyemiyorum. Her ne kadar, giden kitaplarım olmuş olsa da, okuma yazma oranın çok düşük olduğu bir ülkede, birinin sabah karşı gelip dükkanınızdan kitap alıp gitmesi, buna sevinir misiniz, üzülür müsünüz karışık bir duygu. Sabaha karşı kitap çalınıyorsa buna sevinmek lazım. Dükkanda kıymetli objelerde vardı. Sadece kitap çalınmış" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Güvenlik kamerasına yansıyan hırsızın bisikletle gelişi

İşyerine girişi

İşyerinden kitap çalan hırsızın görüntüsü

Hırsızın elinde kitaplarla dükkandan çıkışı

Bisikletin sepetine kitapları koyarken bisikletin yere düşmesi

Bisikletli hırsızın uzaklaşması

İşyerinden görüntü

Cumhur Durmaz'ın kitaplarını kontrol etmesi

Kitapları inceleyen müşterilerin görüntüsü

Kitapevinin dış plan görüntüsü

Cumhur Durmaz ile röp.

Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE ( Muğla ),

==========================================

Beyin ölümü gerçekleşen kadının organları 6 kişide hayat bulacak

ADIYAMAN'da, beyin kanaması geçiren ve beyin ölümü gerçekleşen 54 yaşındaki Meryem Aslan'ın organları 6 kişide hayat bulacak.

Besni'nin Çakırhüyük Beldesi'nde oturan 3 çocuk annesi Meryem Aslan, geçen hafta rahatsızlanınca ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Beyin kanaması geçirdiği saptanan ve yoğun bakım ünitesine alınan Aslan'ın dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Organ Nakil Merkezi yetkililerinin görüştüğü ailesi Meryem Aslan'ın organlarını bağışladı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden gelen Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu başkanlığındaki ekip tarafından 5 saat süren operasyonla İstanbul Koşuyolu Hastanesi, Elazığ Üniversitesi ve Malatya Turgut Özel Hastanesi'nden gelen ve Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarında katıldığı operasyonla; Meryem Aslan'ın kornea ve böbrekleri Malatya, karaciğeri Elazığ ve akciğerleri İstanbul'daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi.

Organ naklinin örnek alınması gerektiğini belirten Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Doğan, "Yaptığımız tüm müdahalelere rağmen hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yaptığımız görüşmeler sonucunda organ bağışı için çalışmalarımıza başladık. Organ naklinin bağlı olduğumuz bölge koordinatörleriyle görüşüp hastamızın organlarını alarak Malatya, Elazığ ve İstanbul'daki hastalara transferlerini sağladık" dedi.

Meryem Aslan'ın eşi Ahmet Aslan ise üzüntülü olduklarını ifade ederken, organ bağışı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ameliyathane

Organları taşınması

Organların ambulansa konulması

Organlar helikoptere taşınması

Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan'ın açıklaması

Eşi Yusuf Aslan'ın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=========================================

İzmir Enternasyonel Fuarı'na Rus çıkartması

BU yıl 86'ıncı kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı'na (İEF) 40'a yakın ülkeden katılımcı beklenirken, Rusya fuara Enerji, Sanayi ve Ticaret, Ekonomi ve Kalkınma Bakanları'nın yanı sıra Tataristan Cumhurbaşkanı ile 300 civarında Rus CEO ile katılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'den de Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı'nın yanı sıra Ekonomi Bakanı ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da beklendiğini açıkladı. Bu yıl fuarın Kurban Bayramı nedeniyle öne çekildiğini belirten Kocaoğlu, İEF'nin 18-27 Ağustos tarihleri arasında 10 gün süreyle açık kalacağını söyledi.

86. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın tanıtım toplantısı, Kültürpark'taki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nin önündeki yeşil alanda yapıldı. Toplantıya CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, fuar ana sponsoru Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, inovasyon sponsoru Vestel'in CEO'su Turan Erdoğan ile çok sayıda gazeteci katıldı. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle öne çektikleri fuarın 18-27 Ağustos tarihleri arasında 10 gün boyunca açık kalacağını belirterek, "Bu yıl alışılmışın dışında bir durum oldu ve fuarımızı öne aldık. Çünkü Kurban Bayramı ile çakışacaktı. Partner ülkemiz Rusya, onur konuğu ilimiz ise Muğla. Ana temamız ise enerji. Bu yıl çıtayı biraz daha yükseltiyoruz ve fuarın özünü kaybetmeden dönüştürme çalışmaları sonucu geçen yılki başarımızı bu yıl daha da arttırmak istiyoruz. Bu yıl fuarımıza çok büyük bir katılım talebi gelmeye başladı. Geçen yılki çıkışımız bu yıl Fuara Rusya'yı partner ülke yaptı" dedi.

"BÜYÜKELÇİ ANDREY KARLOV'UN ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR"

Başkan Kocaoğlu, Rusya'nın, öldürülen Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u da anarak, "Rusya'nın partner ülke olmasında 2016 yılı Aralık ayında suikasta kurban giden Büyükelçi Andrey Karlov'un çok büyük katkısı var. Çünkü o bize inanmış ve yaptığı ziyarette bu konuda mutabık kalmıştık. Bu nedenle bir kez daha rahmetli Karlov'u anıyor ve yapılan suikastı şiddetle kınıyorum. Karlov'un vasiyetini de bir anlamda gerçekleştirmiş olduk, Rusya, ilki 1934 yılında olmak üzere bugüne kadar da 63 kez fuara katıldı. Fuarımızın oluşmasında da Rusya'daki Gorki Parkı örnek alınmıştı. O açıdan da Rusya'nın ayrı bir önemi var" dedi.

"RUSYA ADETA ÇIKARTMA YAPACAK"

Rusya'nın fuara çok büyük bir hazırlıkla geldiğini söyleyen Kocaoğlu, "Enerji, Sanayi ve Ticaret, Ekonomi ve Kalkınma Bakanları ile 300 civarında CEO ve bürokrat yanında Tataristan Cumhurbaşkanı ile adeta bir çıkartma yapacak. Biz de Rusya - Türkiye işbirliği konseyini ziyaret ederek onların katkılarını istedik. Rus işadamlarının karşısına Türkiye'den görüşme yapacak kişileri de belirledik. Ekonomi ve turizmde de ikili görüşmelerimiz sürüyor. Bu fuar Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesini, ticaretimizin artmasını ve dünya barışına katkısı büyük olacaktır. Belli başlı konularda da Rusya ile görüşmeler yapılacak. Rusya Başbakanının domates ithalatı konusunun da İEF kapsamında halledileceğini söylemesi, Rusya tarafının fuara ne denli katkı verdiğini gösteriyor" diye konuştu.

"İZMİR TÜRKİYE'NİN EN HIZLI BÜYÜYEN KENTİ"

İEF'nin, hizmet sektörüne ve iş hayatına da çok büyük katkı sağladığına dikkat çeken Kocaoğlu, şöyle devam ettti: "Şu anda kent merkezindeki 4-5 yıldızlı otellerin doluluk oranı yüzde 80'i aştı. Geçen sene 10 günlük sürede otellerdeki doluluk oranı yüzde 64 olması, bu doluluğun yüzde 100'lere ulaşacağını müjdeliyor. İzmir emin adımlarla, alt yapı eksiklerini tamamlayarak, çevresini, gıdasını, suyunu koruyarak, iyi tarım ve organik tarım ile kenti kalkındırarak emin adımlarla ev ödevini yaparak bu kalkınma sürecini geliştiriyoruz. 2010 yılından itibaren kent ekonomisinde ve yaşam biçiminde bir gelişme olmaya başladı. Şu anda İzmir Türkiye'nin en hızlı ve en sağlıklı büyüyen kenti. Dünyada da birçok sıralamada yer alıyor. İzmir'in kanaat önderleri ve 4 milyon İzmirli birlikte yürüdüğü müddetçe İzmir'in başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Biz bunu 13 senede dünya aleme ispat ettik. Şu anda İzmir hem Avrupa'da hem de diğer ülkelerde çok büyük ilgi görüyor. Bunun nedeni İzmir'deki çalışmalar, İzmirlilerin yaşam biçimi, hayata bakışıdır."

"RUSYA'NIN PARTNER OLMASI MERKEZİ HÜKÜMET OLAMADAN OLAMAZDI"

Hükümetin katkısı olmadan uluslararası konukları fuara davet edemeyeceklerini belirten Kocaoğlu, "Rusya'nın partner olması merkezi hükümet olamadan olamazdı. Hatta davet bile edemeyiz, bu bir realite. Bizim Ekonomi, Enerji ve Sanayi Bakanlarımız ile belki başbakanımız gelecek. Uluslararası bir fuar olan İEF'nin ülke içindeki kısmı İZFAŞ, yabancı ülkelerle olan ilişkiler ise hükümet tarafından yürütülür" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN 1 MİLYARLIK ELEKTRİK YATIRIMI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işlerini takip etmek için 5 gün Anakara'ya gittiğini anlatan Kocaoğlu, "Benim bir projem var. Şu anda fikir aşamasında ama belli uygulamaları da yapıyoruz. 1 mw civarında Gediz'de ESHOT'un çatılarını güçlendirerek, güneş enerjisinden istifade edecek bir şekilde yatırım yaptık. Özellikle İZSU başta olmak üzere ESHOT'un da çok ciddi bir enerji sarfiyatı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016'da elektriğe ödediği para 180 milyon TL'dir. Enerji Bakanımızdan randevu talep ettim, önümüzdeki hafta görüşeceğiz ve rüzgar enerjisine yaklaşık 1 milyar liralık yatırım yaparak yıllık 180 milyonluk bir giderden kurtulacağız. Borçlanarak yapacağımız bu yatırım borçlarının bitmesiyle senede 1 kilometre metro, tasarruf edilmiş olacak. Kentler kalkındıkça hizmet talepleri arttıkça belediyelerin kişi sayısı ve masrafları artıyor. Yerel yönetimler mutlaka gelirlerini de arttırmak zorunda. İşletme yapacak halimiz yok alma elektrik gayrimenkul gibi yatırımlara da imza atmak zorundayız" diye konuştu.

KEMERALTINA YATIRIM ÇAĞRISI

İEF kapsamında Rusya ile bir turizm sempozyumu da düzenleneceğini açıklayan Başkan Kocaoğlu, "İzmir'in merkezinde turizmin kalması için tarihi bölge ayağa kalkmalı. Kadifekale, Agora, Kemeraltı ayağa kalkmadan turizm hareketliliği merkezde artmaz. Biz onun için yıllardır vatandaşlarımıza tarihi bölgede konut alıp restore etmelerini istiyoruz. Biz restore ediyoruz ama bizim belediye olarak tek başımıza mücadele etmemiz zaman alır. Kemeraltı'nda malları olanların mallarına sahip çıkmalarını restore etmelerini; olmayanların da gayrimenkul alıp restore ettirmelerini istiyorum" dedi.

"BU FUAR HIZLA ULUSLARARASI ÖNEMİNİ ARTIRIYOR"

İnovasyon sponsoru Vestel'in CEO'su Turan Erdoğan da bir Ege firması olarak bu fuarın Türkiye'ye katkılarına yürekten inandıkların ve son bir kaç yıldan beri fuarın eski şaşaalı günlerini aştığının görüleceğini aktardı. Yılda 20 ila 30 arasında fuara katıldıklarını aktaran Erdoğan, "Bu fuar hızla uluslararası önemini arttırıyor. Las Vegas dünyanın en önemli fuar alanlarından biridir. Çünkü insanlar bu fuarda eğlenceyi sanatı, teknoloji bir arada görebiliyor. İzmir bu anlamda Las Vegas gibi olabilir. Biz de bin metrekarelik standımızda ürünlerimizi tanıtacağız. Dijital etkinliklerimizle vatandaşlarımız da eğlenecek. Fuarımızın bu yıl oldukça ilgi göreceğine inanıyorum" diye konuştu.

"İLKLERİN ŞEHRİ İZMİR'İN ÇOK PARLAK BİR GELECEĞİ VAR"

Fuar ana sponsoru Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise, köklü bir geçmişe sahip İEF'nin geçen yıl yapılan gençlik aşısıyla yeni bir yola girdiğini vurguladı. Fuara ikinci kez ana sponsor olmaktan onur duyduklarını açıklayan Sancak, "İlklerin şehri İzmir'in çok parlak bir geleceği var. Dünyanın ve Avrupa'nın dikkatini yakın sürede İzmir üzerine çekecek. Bu da yeni fırsatların İEF ile buluşması anlamına gelir. Sorumluluğumuzu göstermek için Türkiye ve dünyayı bir kez daha İEF'ye davet ediyoruz" dedi.

Başkan Kocaoğlu'nun kente iyi bir şeyler yapma arzusunun kendilerine şevk verdiğini vurgulayan Sancak, "Muğla ve Rusya'nın bu yıl İzmir'de bulunması hem ülkemiz hem de İzmir için çok önemli. Uluslararası gösteri şenliği havasında olacak fuarımızdaki kültür, eğlence, sanat şöleni ile biz de Folkart olarak sizleri selamlayacağız. İzmir'e doyamazsanız da sanata ve eğlenceye doyacaksınız. Folkart Academy'den mezun olan gençlerin sergileyeceği müzikal ise bizim en büyük sürprizlerimizden biri olacak" diye konuştu.

İzmir'de 13 projeyi birden yürüttüklerini, kent ekonomisine 4 milyar 400 milyon TL katkı sunduklarını aktaran Sancak, "İzmir'de kazandığımızı yine bu kente yatırıyoruz. Çünkü bu bir lütuf değil gerekliliktir. Bu fuarın halkımıza iyilikler getirmesini ve ülkemize moral olmasını diliyoruz" dedi.

--- KUTU ---

PARTNER RUSYA, ONUR KONUĞU MUĞLA

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın bu yılki partner ülkesi olan Rusya, 1.33 trilyon dolarlık gayri safi yurtiçi hasılası ile dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer alıyor.

Fuarın onur konuğu ili ise ekonomik ve kültürel değerleriyle öne çıkan Muğla olarak belirlendi. Partner ülke Rusya Federasyonu, devlet kurumları ve firmaları ile birlikte büyük bir katılım gösterecek. Fuar süresince, Rusya Federasyonu ile ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler ile yeni işbirlikleri geliştirmeye yönelik çok sayıda toplantı gerçekleştirilecek. İzmir İş Günleri Toplantıları 17-18 Ağustos tarihlerinde Swissotel'de gerçekleşecek.

86. İEF'TE YILDIZLAR GEÇİDİ

18-27 Ağustos tarihleri arasında Yeraltı Otoparkı'nın üzerindeki çim alanda ücretsiz gerçekleştirilecek konserlerde, Nilüfer, Doğukan Manço, Sıla, Mabel Matiz, Demet Akalın, Teoman, Volkan Konak, Buray, Buika, Selami Şahin ve Candan Erçetin yer alıyor.Mogambo Caz Günleri'nde ise, Lisa Simone, Bülent Ortaçgil, Tuna Kiremitçi, Vedat Sakman, China Moses, Zuhal Olcay Ferid Odman, Della Miles ve Fatih Erkoç fuar ziyaretçilerini caz müziğinin en seçkin örnekleriyle buluşturacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde her gece bir tiyatro oyunu sergilenirken; Açıkhava Tiyatrosunda da müzikaller ve sahne gösterileri yer alacak.

ÜNLÜ YAZARLARLA SOHBET İMKANI

Türk Edebiyatının değerleri yazarları, 86. İEF'de fuar ziyaretçileriyle buluşacak. 19-25 Ağustos tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi Bahçesi'nde gerçekleştirilecek Edebiyat Sohbetleri'nde, Oya Baydar, Mine Söğüt, Özcan Yüksek, Aslı Erdoğan, Ercan Kesal, Arif Keskiner ve M.Melih Güneş gerçekleştircekleri sohbetin ardından kitaplarını imzalayacak.

SİNEMA BURADA FESTİVALİ 17 YAŞINDA

Sinema Burada Festivali, İzmir Sanat Merkezi'nde bu yıl 17. kez gerçekleştiriliyor.

Aytaç Arman ve Lale Belkıs'ın onur konuğu ödülü alacağı Sinema Burada Festivali'nin Başarı Ödülü ise Rıza Kocaoğlu ve Öykü Karayel'e verilecek. 23-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 17.Sinema Burada Festivali, seçkin film programı ile sinemaseverlere görsel bir şölen hazırlarken; kısa film yapımlarına da destek olmaya devam edecek. Başvuruları Fuar'dan önce toplanan Kısa Film Proje Yarışması'nın ödülleri 27 Ağustos 2017 tarihinde sahiplerini bulacak.

GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ BU FUARDA

İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl, 'Yıldızlararası Uzay Sergisi' ile 2030 yılının teknolojilerine ışık tutacak. Sergi uzay deneyimini gelişmiş teknolojilerle birebir yaşatacak.Fuarın bir diğer teknoloji harikası ile Dinleme Bölümü. Bu bölümde bilim insanlarının dünyasına yaklaşmak sanal gerçeklik ile mümkün olacak.

RENKLİ SOKAK GÖSTERİLERİ

Fuar süresince Kültürpark alanı içinde gerçekleştirilecek sokak gösterileri fuar ziyaretçilerini bir masal atmosferiyle buluşturmaya hazırlıyor.

'The Giant Elephant', 'Interaktif İlluzyon Gösterisi', 'Sokak Müziği', 'The Bubbles Show', 'Lumen Prade', 'The Baloon Man', 7Ritim Show7, 'Led Drum-Led Poi', 'Sirk Performans' her akşam farklı etkinliklerle keyifli saatler vadediyor. 86. İEF Çocuk Tiyatrosu 19-25 Ağustos tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi'de çocukları tiyatro ile buluşturacak.

3 TL KARŞILIĞINDA EĞLENCE

Fuar giriş ücretleri, İzmirim kart için 3 TL, öğrenci 2 TL olurken; engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak Kültürpark'a girebilecek. Fuar ziyaret saatleri ise 16.00 ile 23.00 olarak belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Vestel'in CEO'su Turan Erdoğan'ın konuşması

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın konuşması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşması

Haber: Timur TARLIĞ -Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

===================================================

Hemzemin geçitte trenin çarptığı genç öldü

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde, hemzemin geçitten geçerken trenin çarptığı motosiklette bulunan 23 yaşındaki Sercan Deliacı, hastanede 5 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, geçen 29 Temmuz'da meydana geldi. 21 yaşındaki Onur Küçüker, iddiaya göre bariyer kapalı olmasına rağmen motosikletle hemzemin geçitten geçmek istedi. Son anda Karabük'ten Zonguldak yönüne giden yolcu trenini fark eden Küçüker, motosikletin direksiyonunu kırarak kendisini kurtarırken, bu sırada arkasında bulunan ve motosikletten düşen arkadaşı Sercan Deliacı'ya tren çarptı. Trenin önünde sürüklenerek ağır yaralanan Deliacı, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatalağzı Termik Santrali'nde taşeron firmada işçi olan Deliacı, 5 gün süren yaşam savaşını dün akşam geç saatlerde kaybetti.

KAZA ANI KAMERADA

Polisin soruşturma başlattığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Hemzemin geçitteki kameraya yansıyan görüntüde bariyeri kapalı olan hemzemin geçide yaklaşan motosiklet sürücüsünün son anda treni fark edip direksiyonu kırarak trenin altında kalmaktan kurtulduğu, ancak bu sırada arkasından düşen arkadaşına trenin çarptığı görüldü.

Görüntü dökümü:

-Motosikletin hemzemin geçide yaklaşması

-Kapalı bariyer

-Motosiklet sürücüsünün treni fark etmesi, direksiyonu çevirmesi

-Arkadaşının düşmesi ve trenin çarpması

-Trenin durması

Haber: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Ahmet Aslan Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

title