Haberler

Devlet desteğiyle kurulan tekstil fabrikası 240 kişiye iş imkanı sağladı

Güncelleme:

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 4 yıl önce bölgesel yatırım teşvikiyle kurulan ve sadece kadın giysileri üreten tekstil fabrikası, 240 kişiyi istihdam ediyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 4 yıl önce bölgesel yatırım teşvikiyle kurulan ve sadece kadın giysileri üreten tekstil fabrikası, 240 kişiyi istihdam ediyor.

İş insanı Rahmi Taşkın, 2018 yılında Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nde bölgesel yatırım teşvikiyle arsa alarak tekstil fabrikasının temelini attı.

Fabrika kurulana kadar devletin tahsis ettiği geçici bir tesiste kadın giysileri üretimine başlayan Taşkın, 2 yıl önce kendi fabrikasına geçti.

İlk etapta 50 çalışanıyla mont, etek, pantolon ve fular üreten Taşkın'a ait fabrika, bu yıl işçi sayısını 240'a çıkardı.

Kapasite artırımıyla yıllık 1 milyon 200 bin parça kadın giysisi üreten fabrika, ürünlerinin tamamını Almanya, İspanya ve İngiltere başta olmak üzere 10'dan fazla ülkeye ihraç ediyor.

Rahmi Taşkın, AA muhabirine, 24 yıl önce tekstil sektörüne girdiğini söyledi.

Devlet desteğiyle kısa sürede Avrupa'ya ürün satar hale geldiklerini belirten Taşkın, şunları kaydetti:

"Bundan 4 yıl önce bölgesel yatırım teşviki ve İŞKUR'un desteğiyle 50 kişiyle bu işe başladık. Kovid-19 salgını nedeniyle işimizde biraz aksama olsa da üretimimizi durdurmadık. Maske ve hijyen kurallarına uyarak çalışmaya devam ettik. 2020 yılında kendi tesisimize taşındık. Şu an 240 çalışanımızla dünya markalarına ve Avrupa ülkelerine ürün ihraç ediyoruz. İspanya, İngiltere, Almanya gibi birçok ülkeye ürün satıyoruz. Günde 4 bin olmak üzere aylık ortalama 100 bin parça üretimiz var. Bu yılki hedefimiz, yıl sonuna kadar işçi sayımızı 300'e çıkarmak ve üretimimizi artırmak. Ayrıca yeni projemizle kendi elektriğimizi de üreterek hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de enerji giderimizi minimize edeceğiz. Gelecekle ilgili hedeflerimiz ise daha fazla istihdam ve üretim olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title