Haberler

Develi'de Tesbih Namazı Geleneği

Develi'de kandil günlerinde toplu kılınan ve 300 tesbihattan oluşan Tesbih Namazı, Develi Merkez Çarşı Camii'nde 14 asırdır kılınıyor.

Kayseru'nin Develi İlçesi'nde kandil günlerinde toplu kılınan ve 300 tesbihattan oluşan 'Tesbih Namazı' Develi Merkez Çarşı Camii'nde 14 asırdan bu yana kılınıyor.

Develi Müftülüğü'nce hazırlanan Mevlit kandili özel programında, Müftü Cafer Kılınç'ın vaazı ardından din görevlileri İsmail İğde, Mehmet Şaka, Mahir Zabun, Fatih Arslan, Bayram Kırıcı, Cahit Taşkesen'den oluşan ekip Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu. Duaların ardından Çarşı Camii Din Görevlisi Fatih Arslan tesbih namazını kıldırdı. 300 tesbihat ile 4 rekat olarak kılınan namaz, yaklaşık 40 dakika sürdü. İlçe merkezi ve köylerden de Develi de toplu tesbih namazı kılma geleneğini yaşatmak için belde ve köylerdeki vatandaşlar da ilçeye geldi.

TESBİH NAMAZI NEDİR?

Dort rekattan oluşan tesbih namazında her rekatte 75 kez olmak üzere toplam 300 kez 'Sübhanallahi vel-hamdü lillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber'den oluşan tesbih okunuyor. Namaz sonunda topluca dua ediliyor. Bu namazın, kişisel olarak zor kılındığı için cemaatle kılındığı ifade edildi. - Kayseri / Develi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Arslan Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title