Haberler

ABD'de Devasa Bir Yırtıcı Kuşun Kalıntıları Bulundu

Güncelleme:

ABD'de "Cehennem Deresi" olarak bilinen Hell Creek bölgesinde devasa bir yırtıcı kuşa ait kalıntılar bulundu.

ABD'nin Güney Dakota eyaletinde "Cehennem Deresi" olarak bilinen Hell Creek bölgesinde devasa bir yırtıcı kuşa ait kalıntılar bulundu.

Kansas Üniversitesinden Robert DePalma liderliğindeki araştırma ekibi tarafından yapılan açıklamada, yırtıcı kuşun şimdiye kadar bulunan örneklerin en büyüğü olduğu ifade edildi.

ÇOK ESKİ DÖNEMLERE DAYANIYOR

Araştırmacılar, "Dakotaraptor" adı verilen dev yaratığın, dinozorların altın çağı olarak bilinen Tebeşir Dönemi'nin sonunda yaşamış, etçil bir dinozor türü olan Velociraptor kadar çevik ve yırtıcı olduğunu belirttiler.

5 METRE UZUNLUĞUNDA...

Palm Beach Doğa Tarihi Müzesi Omurgalı Paleontolojisi Bölümü Yöneticisi DePalma, "Tebeşir Dönemi'nde yaşamış bu yırtıcının, hem narin yapılı hem de en hızlı dinozorlardan biri kabul edilen Velociraptor kadar kıvrak olduğuna inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

DePalma, bulunan kalıntıların Dakotaraptor'un yaklaşık 5 metre uzunluğunda olduğunu ve ön ayaklarında uzun tüyler bulunduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

"BOŞLUĞU DOLDURUYOR"

Kansas Üniversitesinden Paleontolojist David Burnham da "Bu yeni yırtıcı dinozor, aynı zamanda, o dönemde yaşamış daha küçük terepotlarla büyük tiranozorlar arasındaki vücut büyüklüğü boşluğunu dolduruyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Dakota Kansas Belgesel Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (13)

cunkiMobil-ANDROID:

gerilla şehid değil lestir

9
6
yanıtYanıtla
Halil:

Müsliman olmayan hayvanlarla isimiz yok

5
6
yanıtYanıtla
serdar:

önce buluşla keşif arasında ne fark var onu öğrenin, sonra habercilik yapın

10
0
yanıtYanıtla
MİLLİYETÇİ GENÇ:

GERİLLALARIN LEŞ OLDUĞU HABERİ ÇIKTIĞINA DUA EDIN VATAN HAYİNLERİ

8
2
yanıtYanıtla
eaMobil-ANDROID:

gerilla şehit mi oluyor oğlum onlar karga leşi leş sin iz sen ve senin gibilerin sonunda öyle olacak cahiller ..... sana bu ........

4
5
yanıtYanıtla
demekki beyin yokMobil-ANDROID:

haha bu hdpliler salak

4
5
yanıtYanıtla
eaMobil-ANDROID:

gerilla şehit mi oluyor oğlum onlar karga leşi leş siniz sen ve senin gibilerin sonunda öyle olacak cahiller ..... sana bu ........

4
4
yanıtYanıtla
kocatopcu:

beyle terorist baska gerilla baskadir gorilla baska ayi baska bunlari ögrenin ilk önce sonra yorum yazin

4
3
yanıtYanıtla
arifMobil-ANDROID:

gerilla şehit olmaz mundar olur.

2
4
yanıtYanıtla
cahiller:

hay siyaset kadar başınıza taş düşsün moronlar

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title