Haberler

Dericilerin Elektrikleri Kesiliyor... -Bursa'da, "Tabakhaneler" Bölgesinin Boşaltılması Kapsamında Soğanlı Mahallesindeki 8 İşletmenin Daha Elektriğini Kesildi

Bursa'da, "Tabakhaneler" Bölgesinin Boşaltılması Kapsamında Soğanlı Mahallesi'ndeki 8 İşletmenin Daha Elektriğinin Kesildiği Bildirildi.

Bursa'da, ''Tabakhaneler'' bölgesinin boşaltılması kapsamında Soğanlı Mahallesi'ndeki 8 işletmenin daha elektriğinin kesildiği bildirildi.

Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, inşaat ve işletme ruhsatları bulunmadığı için kaçak duruma düşen dericilere daha önce çeşitli öneriler sunulduğu, ancak önerilerin dericiler tarafından değerlendirilmediği belirtildi.

Dericilere, tahliye takvimi de verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Osmangazi Belediyesinin Büyükşehir Belediyesiyle yürüttüğü çalışma kapsamında, Badırga, İstanbul Tuzla veya başka bölgelerde inşaata başlayan esnafa yıl sonuna kadar süre verilmiş, başlamayanların bölgeyi tahliye etmesi istenmişti. Bölgede faaliyet gösteren esnafın bazıları uyarıları dikkate alıp bölgeyi terk etmiş, ancak bazı esnaflar defalarca gerçekleşen uyarıları dikkate almamıştı. Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Badırga'da kurulacak olan Deri Organize Sanayi Bölgesine bir ekip göndererek bölgede önemli bir çalışma olup olmadığını tespit ettirdi. Kontrol ekibinin bölgede herhangi bir inşaat faaliyeti olmadığını bildirmesi üzerine de harekete geçildi.''

Açıklamada, Osmangazi Belediyesinin bu gelişmelerden sonra TEDAŞ, BUSKİ, TELEKOM gibi kuruluşlara yazılar yazarak, bölgenin enerjisinin kesilmesini istediği belirtilerek, ilgili kuruluşların da bunun gereğini yerine getirmeye başladığı bildirildi.

TEDAŞ ekiplerinin, 30 ekimden itibaren bölgedeki iş yerlerinin elektriğini kesmeye başladığı ifade edilen açıklamada, çalışmalar kapsamında 8 iş yerinin daha elektriğinin kesildiği belirtildi.

Açıklamada, kesinti işleminin bundan sonra da devam edeceği ve kalan iş yerlerinin de elektriklerinin kesileceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title