Haberler

Denktaş, Dumlupınar Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Güncelleme:

KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye ziyaretleri kapsamında geldiği Kütahya'da, Üniversiteyi de ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye ziyaretleri kapsamında Kütahya'ya geldi. Bakan Denktaş Kütahya gezisi sırasında Dumlupınar Üniversitesi'ni de ziyaret etti. KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ve beraberindeki heyeti Rektörlük girişinde karşılayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Denktaş ve beraberindeki heyeti üniversitede görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Dumlupınar Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan Dumlupınar Üniversitesi'nin öğrenci sayısı bakımından Türkiye'nin ilk 10 Üniversitesinden biri olduğunu belirterek, Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezi (DPÜ İLTEM ) ile ilgili bilgiler verdi. Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, İleri Teknolojiler Merkezi laboratuvarlarını son sistem cihazlarla donattıklarını, iş dünyasının ve akademisyenlerin kullanımına açtıklarını kaydederek, Kıbrıs Üniversitelerinin istemeleri durumunda İleri Teknolojiler Merkezi laboratuarlarından yararlanabilmeleri için işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da Dumlupınar Üniversitesini mimarisi, yapılaşması açısından çok beğendiğini ve son derece gelişmiş bulduğunu ifade etti.

Üniversite hakkında yapılan tanıtımdan sonra Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'a üniversitenin altın anahtar plaketini ve anı tabağını takdim etti.

Denktaş'ın ziyaretinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Genç ve Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Bayram'da hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Serdar Denktaş Kütahya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title