Haberler

Darüşşafaka Doğuşlu Oyuncular: " Euroleague'de Başarılı Olmak İstiyoruz"

Mustafa AKIN, İstanbul-DHA DARÜŞŞAFAKA Doğuşlu basketbolcular yeni sezonu ve Euroleague'i değerlendirdiler.

Mustafa AKIN, İstanbul-DHA   DARÜŞŞAFAKA Doğuşlu basketbolcular yeni sezonu ve Euroleague'i değerlendirdiler.

açıklamalarda bulunan Oğuz Savaş, Mehmet yağmur ve Ender Arslan, takım, yeni sezon ve Euroleague hakkında açıklamalarda bulundular. Oğuz Savaş, "Her takım birbirini yenebilecek güçte ama biz bunların arasından sıyrılıp şampiyon olmak için uğraşacağız" dedi. Mehmet Yağmur, " Takım komple değişti diyebiliriz. İyi ve yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Euroleague bu sene bizim için çok önemli" diye konuştu. Ender Arslan ise, " Bir çok yeni oyuncu var, o yüzden sistemimizin oturması biraz zaman alabilir" şeklinde konuştu.

OĞUZ SAVAŞ: "BU SENE TÜRKİYE LİGİNDE İYİ TAKIMLAR VAR"

Darüşşafaka Doğuş'un geçen yıl Türkiye liginde çok iyi bir normal sezon geçirdiğini ve sezon sonunda bir iki mağlubiyetle ikinci sırada yer aldığını belirten Oğuz Savaş, "Play-Off'ta Trabzon'un sürpriz çıkışı ile elendi. Bu sene hedefimiz normal sezonu bitirebildiğimiz en iyi yerde bitirip şampiyon olmak için mücadele etmek. Ama bu sene iyi takımlar var ve sadece bir veya iki değil daha fazla takım var Türkiye liginde. Ligin çekişmesi her sene daha da artıyor. Mücadeleciliği daha da artıyor. Tabii ki kolay olmayacaktır. Her takım birbirini yenebilecek güçte ama biz bunların arasından sıyrılıp şampiyon olmak için uğraşacağız. Yeni bir takımız bunun da farkındayız. Bunun bize getireceği dezavantajları çalışarak kapatmak için uğraşacağız" ifadelerini kullandı.

"EUROLEAGUE'DE BAŞARILI OLUP, KALICI OLMAK İSTİYORUZ"

Darüşşafaka Doğuş'un Euroleague tecrübesi olan oyunculardan kurulu olduğuna dikkat çeken Savaş, "Sonuçta Euroleague'e dayalı da kurulan bir takım. İnşallah bu tecrübeleri herkesin bireysel olarak bir araya getirip bir şeyler çıkarmak için çalışacağız. Herkes çok deneyimli. Belki de herkes Euroleague'de oynadı. İnşallah herkes tecrübesi ile takıma bir şeyler katar. Sonuçta Darüşşafaka Doğuş'un hedefleri çok. Euroleague son dakika olmuş bir şey değil. Uzun yıllar planlanan bir şey ve hedeflere doğru gidiliyor. İnşallah bu sene Euroleague'deki başarı ile önümüzdeki yıllarda kalıcı olup, Euroleague takımı olarak devam ederiz.

"9 YIL FENERBAHÇE'DE OYNAYIP BAŞKA BİR TAKIMA GEÇMEK BENİM İÇİN DEĞİŞİK BİR TECRÜBE"

Semih ve Emir ve Serhat'ın Fenerbahçe'den sonra Darüşşafaka Doğuş'ta olmasının avantaj olacağını dile getiren Oğuz Savaş şöyle konuştu, "Geçen sene beraber oynadık. Zaten yıllar öncesinden de tanıyorum. Bir avantaj olacaktır. Onun dışında zaten diğer Türk oyuncularla; Mehmet Yağmur ve Ender ile yıllardır beraber oynuyoruz. Mehmet Yağmur ile alt yapılardan beri beraberiz. Tabii ki bir kolaylık sağlıyor adaptasyonda. 9 yıl Fenerbahçe'de oynayıp daha sonra başka bir takıma geçmek benim için değişik bir tecrübe.

MEHMET YAĞMUR: "HEDEFLEDİĞİMİZ BAŞARIYA DOĞRU GİDERİZ"

Geçen seneki takımda sadece 3-4 kişinin kaldığını dile getiren Mehmet Yağmur, " Takım komple değişti diyebiliriz. İyi ve yoğun bir hazırlık dönemi geçirdik. Euroleague bu sene bizim için çok önemli, İnşallah da hedeflediğimiz başarıya doğru gideriz" dedi.

"Bu sene tabii Türkiye ligi en zor liglerinden birini yaşayacak"

Geçen sezona iyi başladıklarını ve iyi de bitirdiklerine inandığını söyleyen Yağmur, "Ama sonunu iyi getiremedik. Bu sene tabii Türkiye ligi en zor liglerinden birini yaşayacak. Alt sıra, üst sıra gibi bir şey olmayacak çok çekişmeli olacağına inanıyorum ben. İnşallah bu seneyi geçen seneden çok daha başarılı bitireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

"REKABET ARTTI, BU DA BAŞARIYI GETİRECEKTİR"

Darüşşafaka Doğuş'taki hedefleri hakkında da konuşan Mehmet Yağmur şu ifadeleri kullandı: " Buradaki kişisel hedefim iyi süre alıp takıma çok iyi katkı vermek istiyorum Bunu da yapabileceğime inanıyorum. Rekabet arttı buna tatlı bir rekabet diyebiliriz. Bu da başarıyı getirecektir."

ENDER ARSLAN: "TÜRKİYE'DE VE EUROLEAGUE'DE GİDEBİLDİĞİ YERE KADAR GİDECEK POTANSİYELE VE YETENEĞE SAHİP BİR TAKIMIZ"

Darüşşafaka Doğuş'un ilk kez Euroleague'de mücadele edecek olması ile ilgili konuşan Ender Arslan, "Tabii ki iddialı bir kadro. Önemli transferler yapıldı. Kulüp olarak organizasyon olarak tabii ki başarıyı hedefliyoruz. Çünkü bunu yapabilecek kaliteye, kapasiteye ve organizasyona kulüp olarak sahibiz. Tabii ki bir çok yeni oyuncu var, o yüzden sistemimizin oturması biraz zaman alabilir ama her şeyi oturttuktan sonra takım içindeki dengeleri oturttuktan sonra şampiyonluğa oynayacak Türkiye'de ve Euroleague'de de gidebildiği yere kadar gidecek potansiyele ve yeteneğe sahip bir takımız" şeklinde ifadeler kullandı.

"EUROLEAGUE'DE BİR ÇOK TAKIMI YENEBİLECEK, YUKARILARA OYNAYABİLECEK BİR KADROYA SAHİBİZ"

Euroleague'de ilk yıldan dolayı hedef belirlemenin çok erken olacağını söyleyen Ender Arslan, "Kendi işimize bakarsak ve istediğimiz sistemi, savunma sertliğini oturtursak Euroleague'de bir çok takımı yenebilecek, yukarılara oynayabilecek bir kadroya sahibiz ama bunları başarmak için her şeyden önce çok çalışıp organize olmamız gerekiyor. Euroleague'de başarıyı yakalamak kolay değil ama bu potansiyele sahibiz.

"YÜZDE YÜZ HAZIR OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMÜYORUM"

Sezon öncesi bir çok oyuncunun milli takımda olması ve ekibe geç katılmasını da değerlendiren Arslan, "Açıkçası önümüzde bir kaç gün var ama bu birkaç gün bizim adımız yeterli ve uzun. Yüzde yüz hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Daha oturması gereken birkaç şey var ama her oynadığımız hazırlık maçı he yaptığımız idman gerçekten üzerine koyduğumuzu görebiliyoruz. Lig başladığında da en hazıra yakın bir şekilde başlayacağımızı düşünüyorum ama iyi sonuçlarla da başladığımız taktirde git gide üstüne koyarak birkaç haftadan sonra yüzde yüz performans sergileyeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

"OKTAY MAHMUTİ İLE DAHA ÖNCE ÖNEMLİ BAŞARILAR YAKALADIK, İNŞALLAH BURADA DA DEVAM EDERİZ"

Oktay Mahmuti ile tekrar yolların kesiştiğinin sorulması üzerine Ender Arslan, "Coach beni iyi tanıyor ben onun sistemini iyi biliyorum. Mutluyum da burada olmaktan dolayı. Daha önce de önemli başarılar yakaladık birlikte, İnşallah burada da bu başarılara devam ederiz" dedi. - Akın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yağmur Ender Arslan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title