Haberler

Danimarka Meclisi Yeni Yaşama Yılına Başladı

Danimarka Meclisi yeni yasama yılına başladı.

Danimarka Meclisi yeni yasama yılına başladı. Kraliyet ailesinin de hazır bulunduğu açılışta konuşan Başbakan Lars Lökke, azınlık hükümetinin programını açıkladı. Meclisin açılışında tek Türk asıllı milletvekili olarak hazır bulunan Sosyal Demokrat Yıldız Akdoğan, Türklerin gururu oldu. Akdoğan, 3'üncü dönem milletvekilliği görevi sırasında, sosyal, dış ilişkiler, psikiyatri, eşitlik konuları ağırlık çalışmalar yürüteceğini belirterek, "Yeni dönemde öncelikle beni tekrar meclise gönderen seçmenlere teşekkür etmek istiyorum. Onlara layık olmak için elimden geleni yapacağım. Üzerinde ağırlıklı olarak çalışacağım konular, dış ilişkiler, sosyal, psikiyatri ve eşitlik konuları. Eşitlik komisyonunun ikinci başkanıyım. Üzerimde oldukça yüklü görevler var. Tabi ben çalışmalara meclis açılmadan önce başladım. Yabancılara yönelik yeni kısıtlamalar getirilmek isteniyor. Vatandaşlık şartlarının sertleştirilmesi bence doğru değil. Biz Sosyal Demokrat Parti olarak muhalefetteyiz tabi iyi bir muhalefet yapmak istiyoruz" dedi. Danimarka parlamentosuna seçilen ilk Türk ve göçmen asıllı bayan milletvekili olma özelliğini taşıyan Yıldız Akdoğan, gerek kendi çalışmaları gerekse meclisin çalışmaları konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğini söyledi.

AB KARAR VEREMEZ

Açılış konuşmasında, mülteci akını nedeniyle sınırların ekstra baskı altında olduğuna dikkat çeken Liberal Partili Başbakan Lars Lökke Rasmussen "Gerek savaştan kaçan, gerekse fakirlikten kurtulmak isteyen mültecilerin akını sınırlarımızı zorluyor. İnsanlar, batan lastik botlar, kamyonların içinde hayatlarını kaybediyorlar. Danimarka bu insanlara yardım etme sorumluluğunu taşıyor. Ancak açık konuşmamız gerekiyor ki mülteci olmak ile ekonomik nedenlerle göçmen olmak arasında fark var. Kalbimizi sıcak ama başımızı soğuk tutmak zorundayız. Önümüzde kolay çözülecek bir sorun yok. Avrupa'nın kapılarını açık tutmak sorunu çözmez. Mülteci akınını kontrol altında tutmalıyız. Hükümet, mültecilere geldikleri bölgelerde yardım etmek için 750 milyon kron (100 milyon Euro)ödenek ayırdı. Diğer bir konu ise Danimarka'nın ne kadar mülteci kabul edeceğine AB karar veremez" dedi. Rasmussen, IŞİD ile mücadeleye de değinerek, Danimarka'nın bölgedeki koalisyon güçlerine destek verdiğini, Danimarka'nın terörün her türlüsü ile nerede olursa olsun mücadelede yer alacağını söyledi. Rasmussen, konuşmasında, ekonomi, sağlık, eğitim, iş ve yabancılar alanlarında yapılacak reformlara değinerek, Danimarka'nın dünyada yaşanacak en iyi ülke olması için daha yapılacak çok iş olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anders Fogh Rasmussen Danimarka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title