Haberler

Dağlıca, Yıllar Sonra Ak Partilileri Ağırladı

AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Dağlıca ve Yeşiltaş köylerini ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi.

AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Dağlıca ve Yeşiltaş köylerini ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi.

İlçeye yaklaşık 45 kilometre mesafede olan ve sürekli çatışma haberleriyle gündeme gelen Dağlıca bölgesinde, çözüm süreciyle beraber tam bir barış ve kardeşlik havası hakim. Yıllarca yoğun çatışmaların yaşandığı Dağlıca bölgesi bu defa AK Partilileri ağırladı. Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş ve Dağlıca köylerini ziyaret eden AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, köylülerin sorunlarını dinledi. Sabah saatlerinde il merkezinden Yüksekova'ya gelen Özbek ve beraberindeki partililer, buradan ilk olarak Dağlıca köyüne geçtiler. Burada kendilerini Dağlıca'nın ileri gelenlerinden İsmet Buldan, köy muhtarı Cemil Çapan, Yeşiltaş Köyü Muhtarı Sami Kartal ve köylüler karşıladı. Ardından Özbek ve beraberindekiler, bölgedeki köylülerin yıllardır kullandığı tahta köprüyü yerinde görerek burada köylülerin köprü çilesini dinledi. Yıllar önce 4 muhtarlığa bağlı 20 köy ve bağlı mezraların bulunduğu, çoğunluğu boşlatılmış köylerin bulunduğu güzergahtaki Ortaklar köprüsünün yapılması sözünü verdi.

Daha sonra öğle yemeği için Yeşiltaş köyüne dönen Özbek ve beraberindekiler, Cafer Sürücüoğlu'nun evinde kendileri için hazırlanan yemeğe katıldı. Dağlıca bölgesindeki köylülerin de katıldığı yemekte Özbek, ziyaretinin siyaset maksatlı olmadığını, ilk kez Dağlıca bölgesine geldiğini ve bölgeyi çok beğendiğini söyledi. Yemekten sonra köylüler; okul, cami, yol, köprü, elektrik, yayla, su ve köy tazminatları ile yoğun güvenlik konularını Özbek'e iletti. Köy sakinleri, ayrıca Dağlıca-Kuzey Irak arasında bir sınır kapısının açılması talebinde bulundu.

'BARIŞLA BİRLİKTE YATIRIM DA GELECEK'

Ziyaretinin temel amacının insanların sıkıntılarını yerinde görmek, vatandaşların dilek ve temennilerini dinlemek olduğunu belirten Özbek, "Yaşanan huzursuzlukları unutup yeni bir güne başlamak ve bölgenin huzuru için neler yapabiliriz diye oturup konuşmak, sorunlarımızı birbirimize aktarmamız gerekiyor. Her şeyden önce huzurun ve barışın gelmesi büyük bir umut kaynağı oldu. İnsanların yüzü gülüyor, insanlar çok mutlu ve huzurlu. Bu bölge herkesin bildiği yaşanan yaşam zorluklar ve huzursuzluklar nedeniyle insanlarımız yıllardır mağdur olmuşlardır. Ama bugün yeni bir gün yaşıyoruz. Özellikle bugün bizler için çok önemli bir gündür. Bugünden sonra insanlar için neler yapabiliriz. Bu insanların huzurunu ve geleceğini nasıl en iyi şekilde sağlayabiliriz, bunun çalışması içerisindeyiz. Bu bölgede arıcılık, hayvancılık ve ziraat anlamında büyük yatırımlar yapılabilir. Bugün de bunu nasıl yapabiliriz diye hep birlikte oturup tartıştık. İnşallah bu bölgeye barışla birlikte yatırım da gelecek. Elimizden ne geliyorsa hepsini yapmaya çalışacağız.

Dün kötü bir gündü, dün geçti. Yaşananları unutabilmek, insanları mutlu etmenin en güzel yolu barış içinde yaşamak, eşitlik duygusu içerisinde yaşamaktan geçer. Hepimiz kardeşiz, eşit mesafede yaşamak gerekir. Bu şekilde olursa bunun arkası da gelir, yatırımı da gelir. Böylelikle yatırımları ve bölge için çalışmaları da konuşabiliriz. Bu insanları mutlu edebilmek için burada tarımdan tutun hayvancılığa ve ziraata kadar her şeyi konuşup hükümete aktaracağız. Artık bu silah seslerinin geldiği dağlarda koyunların kuzuların sesi geliyor. Barışla beraber bu topraklara her şey gelecek" dedi.

"SÜREÇ BARIŞMA SÜRECİDİR"

Dağlıca bölgesinin ileri gelenlerinden İsmet Buldan ise, çözüm sürecinde herkesin elinden bir şeyler geldiğini belirtti. Buldan, "Bugün huzurlu ve güzel bir süreç yaşıyoruz. Bu millet bu süreçten son derece memnun. Biz de yıllarca bu bölgede huzursuzluk yaşadık. Eğer bu barış ortamı olmasaydı AK Parti İl Başkanı ile aynı sofrada yemek yemezdik. Ama süreç barışma sürecidir. Ayrıca biz partimize de son derece bağlıyız. Abdullah Öcalan ne diyorsa o dur. Biz bugün önderimizin sözünü dinliyoruz" dedi.

Yıllardır karakollar dışında bölgeye hizmet gelmediğini belirten Buldan, "Karakol yapmaya devam ediyorlar. Hiçbir hizmetimizi bugüne kadar karşılamadılar. Elektrik, su ve yol sorunumuz giderilsin başka da bir şey istemiyoruz. Yıllardır asma köprüyle ulaşımımızı sağlıyoruz. Bize beton bir köprü yapılmasını istiyoruz. Son olarak da buraya bir sınır kapısı açılması için faaliyet başlatılmasını istiyoruz. Bu sadece Dağlıca için değil tüm Türkiye için iyi bir fırsattır" dedi.

Özbek ve beraberindekiler, daha sonra Yeşiltaş Köyü İlkokulu'nu ziyaret ettiler. Burada Köy Muhtarı Sami Kartal'dan okulun durumu hakkında bilgi alan Özbek, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek onlarla hatıra fotoğrafı çekti. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdulmuttalip Özbek Ak Parti Hakkari Dağlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title