Haberler

Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "enflasyon" mesajı: Yeniden tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz

Güncelleme:

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "enflasyon" ile ilgili net mesaj verdi. Son 21 yılın enflasyon ortalamasının yüzde 15'in altında olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mücadelede enflasyonu yüzde 6'lara kadar düşüren de yine biz olduk. İç ve dış pek çok arızi meselenin üst üste gelmesiyle yükselen enflasyonu, Allah'ın izniyle, yeniden tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyon ile ilgili konuştu. Erdoğan, son 21 yılın enflasyon ortalamasının yüzde 15'in altında olduğunu belirterek, "Bu mücadelede enflasyonu yüzde 6'lara kadar düşüren de yine biz olduk. İç ve dış pek çok arızi meselenin üst üste gelmesiyle yükselen enflasyonu, Allah'ın izniyle, yeniden tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz" ifadelerini kullandı.

KABİNE'DE EKONOMİYE GENİŞ YER AYRILDI

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında iki haftalık aranın ardından toplandı. Önemli konu başlıklarının ele alındığı toplantıda ekonomiye geniş yer ayrıldı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken mesajlar verdi.

"SON 21 YILIN ENFLASYON ORTALAMASI YÜZDE 15'İN ALTINDA"

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok eskilerden gelen kronik bir sorunla mücadele ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Mesela, son 21 yılın enflasyon ortalaması yüzde 15'in altındadır. Bu ortalama rakamın 1970'lerde yüzde 34, 1980'lerde yüzde 44, 1990'larda yüzde 74 seviyelerinde olduğunu unutmamalıyız.

"ENFLASYONU YENİDEN TEK HANELİ RAKAMLARA YİNE BİZ İNDİRECEĞİZ"

Yani biz, Türkiye'nin sadece güncel değil, çok eskilerden beri gelen kronik bir sorunuyla mücadele ediyoruz. Bu mücadelede enflasyonu yüzde 6'lara kadar düşüren de yine biz olduk. İç ve dış pek çok arızi meselenin üst üste gelmesiyle yükselen enflasyonu, Allah'ın izniyle, yeniden tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kabine Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (54)

Göker Deveci:

Uretim yok dışa bagimliyiz nasil düşecek bu enflasyon

239
21
yanıtYanıtla
albatros :

biz iki haneye bile razıyız...

182
15
yanıtYanıtla
ferfer:

sabır sabır 2028e kadar bekleyeceğiz sonucu oyu vereceğiz sonra 2033e kadar bekleyeceğiz mutlaka düzelecek 2033 olmazsa 2038de inşallah bekleyeceğiz sabredeceğiz düzeleceğimiz tarih söyleniyor ama hiç o gün gelmiyor bir gün olacak bekleyin bakalım:)))

170
10
yanıtYanıtla
taner ipek:

2 de olur bize

156
7
yanıtYanıtla
Atilla Han:

20 yildir chp yonetiyordu zaten,simdiye kadar niye indirmediniz?

145
7
yanıtYanıtla
ÇokMuyuk:

Yolun açık olsun reisim

10
123
yanıtYanıtla
Deniz Tutar:

enflasyonu memur zamları azdırdı

38
88
yanıtYanıtla
Ahmet:

Tüik düşürür ben inanıyorum!

117
5
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

emekliler sayende nefes alamaz oldu reis

108
11
yanıtYanıtla
özcan Aslan:

reis yaparım derse yapar yaparsa AKP yapar.............

16
103
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title