Haberler

Cumhuriyet Üniversitesi'nde Açılış Töreni Yapıldı

Güncelleme:

Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) 2013-2014 akademik yılı, düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Türkiye'nin en çok tercih edilen 6'ncı üniversitesi olduklarını belirterek üniversitelerini tercih eden öğrencilere teşekkür etti.

CÜ Kültür Merkezi'nde yapılan açılış törenine Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, bazı il protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören programında konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Rektör Kocacık, "Geçen sene açılışta bizim için özlük haklarının çok önemli olduğunu ve herkesin hak ettiği kadroyu alacağını söylemiştik. Sözümüzde durduk, şu an şükür kadro bekleyen kimse yok. Yükseltme yapacakalarda yükseldi. 1 yıl içinde 194 tane öğretim üyesi yükseldi. Yani bulunduğu konumdan bir üst konuma çıktı. 30 profesör, 59 doçent, 105 yardımcı doçent kadrosunu aldı. Toplam 47 tanede atama yapıldı. Ardından, temel elemanlarımız olan 372 tane araştırma görevlisi, 81 tane öğretim görevlisi, 4 okutman ve 1 uzman alındı. ve toplam olarak yükseltmelerin dışında dışarıdan alınan elemanların sayısı 344 oldu." dedi.

Program, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer tarafından 'Duygusal Zeka EQ' konulu açılış dersi verilmesiyle sona erdi. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Zübeyir Kemelek Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title