Haberler

Çin ve Macaristan, ikili ilişkileri geliştirmek için bir araya geldi

Güncelleme:

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya gelerek daha yakın ikili ilişkiler geliştirme konusunu ele aldı. Wang, karşılıklı saygı ve faydaya dayanan ilişkilerin sağlam bir gelişme ivmesi sürdürdüğünü belirtti.

BEİJİNG, 25 Nisan (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çarşamba günü Beijing'de Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya gelerek daha yakın ikili ilişkiler geliştirme konusunu ele aldı.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Wang, karşılıklı saygı ve faydaya dayanan Çin-Macaristan ilişkilerinin, çeşitli alanlardaki aktif etkileşim ve işbirliği sayesinde sağlam bir gelişme ivmesi sürdürdüğünü belirtti.

Bu yılın Çin ile Macaristan arasında diplomatik ilişkiler kurulmasının 75. yıldönümü olduğunu ve ikili ilişkilerin önemli yeni fırsatlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Wang, Macaristan ile yakın teması sürdürmeye, iki ülke liderleri tarafından varılan önemli mutabakatı hayata geçirmeye ve ikili ilişkileri daha yüksek bir seviyeye taşımaya istekli olduklarını söyledi.

Macaristan'ın müdahale ve baskılara rağmen Çin ile işbirliğini derinleştirme yönünde kararlılık göstermesini takdir ettiklerini belirten Wang, Çin ile Macaristan arasında çeşitli alanlardaki verimli ve karşılıklı fayda sağlayan işbirliğinin sadece iki halkın yararına olmakla kalmadığını, aynı zamanda Çin'in Avrupa için zorluktan ziyade fırsat, rakipten ziyade ortak olduğunu güçlü şekilde kanıtladığını belirtti.

Macaristan'ın yılın ikinci yarısında Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını devralacağını hatırlatan Wang, Macaristan'ın AB'yi Çin'in kalkınmasına daha akılcı ve dostane bakmaya teşvik etmesi, Çin'e karşı daha aktif ve faydacı bir politika izlemesi, Çin ve Avrupa arasındaki stratejik iletişimi güçlendirmesi ve Çin-AB ilişkilerinin sürekli, istikrarlı ve sağlıklı gelişimini desteklemesi temennisinde bulundu.

Szijjarto ise "bağların koparılmasına ve tedarik zincirlerinin kesilmesine" karşı olduklarını ifade ederken, Çin'i bir tehdit olarak görmenin fırsatları kaçırmak anlamına geleceğine ve Çin'e bir ortak olarak muamele etmenin doğru tercih olduğuna her zaman inandıklarını söyledi.

Macar bakan, Kuşak ve Yol İnisiyatifi çerçevesindeki kilit projelerin inşasını teşvik etmeye, Macaristan ile Çin arasında çeşitli alanlarda karşılıklı fayda sağlayan işbirliğini biteviye şekilde derinleştirmeye, ikili ilişkileri yeni bir seviyeye çıkarmaya ve AB-Çin ilişkilerinin istikrarlı ve sağlam gelişimini desteklemeye istekli olduklarını ifade etti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Macaristan Diplomasi Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title