Haberler

Çin'in İnovasyon Endeksi 2021 Yılında Yüzde 8 Arttı

Güncelleme:

BEİJİNG, 28 Ekim (Xinhua) -- Çin'de resmi veriler, ülkenin inovasyon kapasitesinin barometresi olan Çin İnovasyon Endeksi'nin 2021 yılında tırmanmaya devam ettiğini gösterdi.

Çin'in İnovasyon Endeksi 2021 Yılında Yüzde 8 ArttıÇin'in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'de düzenlenen 2022 Ulusal Kitlesel Girişimcilik ve İnovasyon Haftası'nın ana mekanında çocuklar bir akıllı mekanik kolu inceliyor, 17 Eylül 2022. (Fotoğraf: Du Yu/Xinhua)

BEİJİNG, 28 Ekim (Xinhua) -- Çin'de resmi veriler, ülkenin inovasyon kapasitesinin barometresi olan Çin İnovasyon Endeksi'nin 2021 yılında tırmanmaya devam ettiğini gösterdi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun (NBS) verilerine göre, 2005 yılında yayınlanmaya başlanan endeks geçen yıl, 2020 seviyesine kıyasla yüzde 8 artarak 264,6'ya yükseldi.

Toplam Ar-Ge harcaması, bir önceki yıla kıyasla yüzde 14,6 artışla yaklaşık 2,8 trilyon yuana (yaklaşık 390,53 ABD doları) ulaştı ve peş peşe altıncı yılında çift haneli büyümesini sürdürdü.

Verilen yerli patent sayısı ise yüzde 26,9 artarak 4,47 milyona ulaştı.

Veriler, bilim-teknoloji inovasyonunun ülkenin yeşil kalkınmasını daha da desteklediğini gösterdi. Geçen yıl, birim GSYİH başına enerji tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 2,7 azaldı.

Kömür tüketimi 0,9 yüzde puan azalmayla toplam enerji tüketiminin yüzde 56'sını oluştururken temiz enerji tüketimi ise 1,2 yüzde puan artarak yüzde 25,5'e ulaştı.

Endeks verilerinin Çin'in inovasyon odaklı gelişiminin yurtiçi ve yurtdışındaki karmaşık ve sert koşullara rağmen hızlı ilerleme kaydettiğini doğruladığını belirten NBS istatistikçilerinden Li Yin, istikrarlı ekonomik kalkınmayı sürdürmek açısından güçlü bir itici güç oluşturduğunu kaydetti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Anhui Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title