Haberler

Cim Bom'da Özhan Canaydın Dönemi Bitiyor

23 Mart 2002'de Başkanlığa Seçilen Özhan Canaydın, 3 Dönem ve 6 Yılın Ardından Koltuğunu Devretmeye Hazırlanıyor.

Galatasaray'da mali sıkıntıların zirveye vurduğu, Faruk Süren'in görev süresini tamamlamadan başkanlık görevinden ayrıldığı ve Mehmet Cansun'un geçiş sürecinde başkanlık üstlendiği bir dönemin ardından, 23 Mart 2002'de başkanlığa seçilen Özhan Canaydın, 3 dönem ve 6 yılın ardından koltuğunu devretmeye hazırlanıyor.

Sarı-kırmızılı kulüpte 22 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrası başkanlık görevini yeni seçilecek isme bırakacak olan Özhan Canaydın, Galatasaray'ın önemli bir dönemine imza attı.

Görev süresinde özellikle kulübün mali yapısının düzeltilmesi için çaba gösteren Özhan Canaydın, istenilen noktalara ulaşılamamasına karşın bu konuda aşama kaydederken, sportif açıdan ise beklentilerin çok gerisinde kalmaktan kurtulamadı.

Galatasaray'ın 5 yılda 4 lig şampiyonluk elde edip, UEFA Kupası ile Süper Kupa'yı müzesine götürdüğü bir dönemin ardından başkanlığa gelen Özhan Canaydın, kendi döneminde 2 lig ve bir Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Özhan Canaydın döneminde Galatasaray, tarihinin aksine Avrupa kupalarında hiçbir varlık gösteremedi.

UEFA Kupası ve Süper Kupa'nın kazanılmasının ardından sarı-kırmızılı ekipte hedef Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olarak belirlenirken, hedeflenenin aksine tarihi başarısızlıklara imza atıldı.

Şampiyonlar Ligi'ne katılınan 3 sezonda da grup sonuncusu olan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez yer aldığı UEFA Kupası'nda da hayal kırıklığı yarattı.

Galatasaray Kulübü Başkanı olarak görev yaptığı 6 yıl içinde toplam 5 teknik adamla çalışan Özhan Canaydın'ın tercihleri tartışma yaratırken, Mircea Lucescu, Fatih Terim, Gheorghe Hagi, Erik Gerets ve Karl Heinz Feldkamp, Canaydın'ın birlikte çalıştığı hocalar oldular.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title