Haberler

CHP TBMM Grup Disiplin Kurulu Toplandı

CHP TBMM Grup Disiplin Kurulu, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın durumunu görüşmek üzere toplandı.

CHP TBMM Grup Disiplin Kurulu, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın durumunu görüşmek üzere toplandı. Grup Disiplin Kurulu, belge ve bilgilerin toplanmasına ve bunları gelecek hafta değerlendirmeye karar verdi.

Grup Disiplin Kurulu Başkanı, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, 40 dakika süren toplantının ardından aldıkları karara ilişkin açıklamada bulundu.

Grup Yönetim Kurulu'nun kendilerine gönderdiği sevk yazısıyla ilgili belge ve bilgilerin toplanmasına karar verdiklerini belirten Acar, bu belgelerden sonra konuyu görüşmeye yetkili olup olmadıklarına karar vereceklerini kaydetti.

Acar, "Grup Yönetim Kurulu'nun sevk yazısı sizi yetkilendirmiş olmuyor mu-" sorusuna, "TBMM Grup İç Yönetmelik'te, Grup Disiplin Kurulu'nun yetkileri sayılmış. Hangi durumlarda, Grup Disiplin Kurulu toplanıp karar verebilir, burada yazılmış. Grup İç Yönetmeliği'ne uygun disiplin hükümlerine göre karar vermek durumundayız. Bu konu önümüzdeki hafta karara bağlanacak" karşılığını verdi.

Gürkut Acar, "Toplanan bilgiler çerçevesinde şikayet edilenin savunmasının alınması konusunda, tüzüğe göre en az 15 günlük süre tanımak lazım. O sürenin verilmesi, sonra karara bağlanacak. Şimdi daha eksik belgeler var, bu belgelerin toplanmasına karar verildi. Tutanak ve belgeler istenecek. Kapalı grup toplantısı tutanakları, ne kadar belge varsa, onların getirtilmesine karar verdik. Ona göre bakacağız. Önümüzdeki salı günü yeniden toplanacağız" diye konuştu.

Yılmaz'a tebligat yapılıp yapılmayacağını ilişkin soruyu Acar, "Şu anda çıkartılmasına gerek görmedik. Önce belgeleri toplayıp, sonra kendisine süre vereceğiz. Kendisi bizzat savunma yapmak isterse o dinlenecek. Onun toplamak istediği deliller varsa o deliller toplanıp, ona göre karar verilecek. Şu anda sadece belge ve bilgileri toplama kararı aldık" diye yanıtladı. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Dilek Akagün Yılmaz Gürkut Acar Antalya Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title