Haberler

Chp'li Koç: Yabancı Ülkede Eğitim Gören Öğrencilere Sınav Şartının Kaldırılmasının Nedeni Nedir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, yabancı ülkede eğitim gören öğrencilere sınav şartının kaldırılmasının nedenini sordu.Koç, Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, yabancı ülkede eğitim gören öğrencilere sınav şartının kaldırılmasının nedenini sordu.

Koç, Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

"Bu uygulama Türkiye'de ortaöğrenimini bitiren öğrencilerimize haksızlık değil midir? Bu ihtiyaç neden doğmuştur?

Yabancı ülkede eğitim gören öğrencilerin Türkiye'de yüksek öğrenimde okumaları halinde harçların kaldırılmasının nedeni nedir?

Üniversiteler sınavsız anılan öğrencilerin bölümlere yerleştirilmesinde hangi kriterlere göre yerleştirme işlemi yapacaktır? Bu işin kontrolü ve denetimi nasıl sağlanacaktır?

Türkiye'de ortaöğrenimini bitiren öğrenicilere aynı uygulamayı yapmayı düşünüyor musunuz?

Ön lisans programlarında okuyan öğrenciler neden sınavsız lisans tamamlama eğitimine alınmamaktadır?

Halen üniversitelerin ikinci öğretimde okuyan öğrencilerimizden harç alınmaktadır. Yabancı ülkelerde lise öğrenimini tamamlayan ve sınavsız olarak üniversitelerin ikinci Öğretimlerine yerleştirilen öğrencilerden ikinci öğrenim harcının tamamı alınacak mıdır?

Harç alınmaması ile ilgili olarak kamu zararını ve kamu vicdanın sarılmasını karşılamayı nasıl düşünüyorsunuz?

Ülkemizde eğitim gören öğrencilere zor bir sınav sonu uygulamaya koyduğunuz haksızlığı nasıl izah etmeyi düşünüyorsunuz?

Türkiye'de ortaöğretimi bitiren öğrenciler yıllarca üniversiteye hazırlanıp zor bir sınavı ancak başarması halinde üniversite okuma hakkını elde ederken yurt dışında ortaöğrenimini bitirenlerin kolayca üniversiteye girmeleri eşitsizlik ve haksızlık değil midir? Bu haksızlığı nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Nabi Avcı Haluk Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title