Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu- CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: - "Bir savcı, hukuk devletinde soruşturma başlattıysa onu kimse durduramaz, yargı onu düzeltir.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu- CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: - "Bir savcı, hukuk devletinde soruşturma başlattıysa onu kimse durduramaz, yargı onu düzeltir. Türkiye'de 17 Aralık'ta soruşturma başlatan savcıların görevini yapmasını engellediler, aldılar" CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bir savcı, hukuk devletinde soruşturma başlattıysa onu kimse durduramaz, yargı onu düzeltir. Türkiye'de 17 Aralık'ta soruşturma başlatan savcıların görevini yapmasını engellediler, aldılar" dedi. Karakaş, CHP Derince İlçe Başkanlığınca düzenlenen "Türkiye'nin Sorunları ve Genel Seçimler Paneli"nde, hükümetin yıllarca cemaatle iş birliği yaptığını öne sürerek, "Çıkar çatışması başlayınca hukuku da çiğneyerek bunu yapıyor. Bir savcı hukuk devletin soruşturma başlattıysa onu kimse durduramaz yargı onu düzeltir. Türkiye'de 17 Aralık'ta soruşturma başlatan savcıların görevini yapmasını engellediler aldılar. O soruşturmayı yürütecek polisleri başka yerlere gönderdiler. Demek istiyorlar ki, '4 bakanımızın Tayyip Erdoğan'ın, çocuklarının bütün bu kumpanyanın içinde olduğu yolsuzlukları soruşturamazsınız'. Bu hukuk devleti olmaz. Hukuk devleti odur ki Almanya'da olduğu gibi bir cumhurbaşkanı 730 avro için mahkemeye çıkartılır ve sorgulanır" şeklinde konuştu."Türkiye Cumhuriyeti'ni eksiksiz bir demokratik Cumhuriyet haline getireceğiz, bir kültür, yurttaşların eşitlik içinde yaşadığı Cumhuriyet halkına getireceğiz" diyen Karakaş, 2015 seçimlerindeki iddialarını seçim bildirisiyle halka anlatacaklarını bildirdi.Partisinin 3 temel belgesi ve görüşleri özgürce ifade etme özgürlüğüne işaret eden Karakaş, "Örgütlü toplum alt sınıflara yarar. Şimdi makul şüphe olayı var. Neden bunu yapıyorlar? Görüyorlar ki iktidarları demokrasi uygulamaları, kayırmacılık, kutuplaştırmalar ve yolsuzlukla sallanıyor. AKP, çıktığı zirveden aşağıya doğru inmeye başlamıştır" dedi. Gelecek hafta Ankara'da genel başkanla 500 sanatçının bir araya geleceğini belirten Karakaş, "Onlar acaba kültür sanat alanında nasıl bir çalışma yürütmek istiyor. Tarımcılarla yapıldı. Emeklilerle yapacağız, kadınlarla yapacağız, işçilerle yapacağız. Seçim bildirimizi ilk defa hem parti tabanımızla hem de halktan aldığımız önerilerle hazırlayacağız. Seçim kampanyası başlamadan hepimiz Anadolu'ya yayılarak seçim bildirisinin nasıl bir düzenleme öngördüğünü, nasıl bir Türkiye'ye getireceğini anlatacağız" ifadesini kullandı. Genel seçimler öncesinde yüzde 10'un altında oy aldıkları 17 ilde merkez yoklaması yapacaklarını belirten Karakaş, CHP'nin demokrasiyi en çok savunan parti olduğunu aktardı. .

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Karakaş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title