Haberler

CHP: "Denizli Valisi İstifa Etmelidir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın Denizli Ziyareti Sırasında, Denizli Valisi Hasan Canpolat'ın AKP'li Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl ve İlçe Başkanlarıyla Birlikte Halkın Karşısına Çıkarak Bir AKP Üyesi Konumuna Düştüğünü Savundu. Özyürek, "Böylesi Bir Başlangıçla Göreve Başlayan Valinin Tarafsızlığından Bahsedilemez" Diyerek, Canpolat'ın İstifasını İstedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan’ın Denizli’de, bu ile yeni atanan Vali Hasan Canpolat’ı yanına alıp halka AKP yöneticileriyle birlikte “Valimiz arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışacak” diye tanıttığını belirterek, “Devletin Valisi olma niteliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş bulunan Denizli Valisi Hasan Canpolat derhal istifa etmelidir” dedi.

Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli ziyaretiyle ilgili yazılı açıklama yaparak, Erdoğan’ın Denizli’ye yeni atanan Vali Hasan Canpolat’a bir AKP’li gibi davrandığını savundu. “Böylesi bir başlangıçla göreve başlayan valinin tarafsızlığından bahsedilemez” diyen Özyürek, valinin tüm halkın valisi olması gerektiğini belirterek, Canpolat’ın istifasını istedi. Özyürek, Erdoğan’ın AKP milletvekillerini AKP’li belediye başkanlarını, AKP il ve ilçe başkanlarını tanıtırken, Denizli’ye yeni tayin edilen Vali Hasan Canpolat’ı da otobüsün üzerinde yanına aldığını anımsattı. Erdoğan’ın Canpolat’ı “Daha iki gün önce tayin edilen valimiz arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışacak” şeklinde tanıttığını söyleyen Özyürek, “Başbakanın bu tanıtımı devleti temsil etmekle görevli ilin valisini AKP üyesi konumuna düşürmüştür. Böylesi bir başlangıçla göreve başlayan valinin tarafsızlığından bahsedilemez. Vali sadece AKP’lilerin değil tüm halkın tüm Denizli’lerin valisi olmalıdır” dedi.

Özyürek, Başbakan Erdoğan’ın, Başbakanlık otobüsünün üstünde konuşma yaptığını, otobüsü siyasi gezilerinde AKP otobüsü gibi kullandığını savunarak şunları ifade etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title