Haberler

"Çatalca'ya yakışır bir millet bahçesi yapacağız"

İSTANBUL (AAA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Çatalca'ya ilişkin çok önemli kararlar aldık.

İSTANBUL (AAA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Çatalca'ya ilişkin çok önemli kararlar aldık. Çatalcalı kardeşlerimize yakışır bir millet bahçesi yapacağız." dedi.

Kurum, Çatalca'da Roman vatandaşların tapu sorunlarına ilişkin bilgilendirme toplantısında, Kaleiçi ve Ferhatpaşa mahallelerinin sınırındaki 22 hektarlık alanda, 800 civarında hak sahibi roman vatandaşın olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde bir kentsel dönüşüm çalışması yürüttüklerini hatırlatan Kurun, "Kentsel dönüşümü sizlerle birlikte yapıyoruz, sizlerin rızası ve gönül birliği içinde yapıyoruz. Sizin mahallenizde de gönüllü dönüşümü başlatıyor ve size en kısa zaman sağlam güvenli konutlarınızı teslim ediyoruz. Bu yeni projede sizler yine komşularınızla birlikte yaşayacak, kimse bu bölgeden gitmeyecek. Sizlerin rızası çerçevesinde bu projeyi yürüteceğiz. Sizin rızanız dışında hiçbir şey yapmayacağız, kimseye de yaptırmayacağız." diye konuştu.

Kurum, yatay mimari esaslı, Romanların kültürünü yansıtan bir projenin hayata geçirileceğini belirterek, mahalle kültürü anlayışının sürdürüleceğini vurguladı.

Bakan Kurum ayrıca, Roman Mahallesinde bir vatandaşın evine konuk oldu, mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Çatalca Sanayi Bölgesi esnafı ile de bir araya gelen Kurum, sözlerine, hayatını kaybeden Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Haksız yere yargılanan Mursi'nin mahkeme salonunda şehadete yürüdüğünü dile getiren Kurum, "Muhammed Mursi, arkasında şanlı bir direniş bıraktı. Ailesine başsağlığı diliyorum." dedi.

Kurum, sanayi bölgesi esnafının bulundukları alanında kentsel dönüşüm yapılması için bir taleplerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"400 esnaf bu bölgede faaliyet gösteriyor. Biz istiyoruz ki daha modern ve iyi alanlarda hem vatandaşımız hem halkımız hizmet alsın. Buna ilişkin çalışmayı belediye başkanımız yapacak ama eğer vatandaşımız istiyorsa. Esnafımızın çoğunluğu eğer anlaşıyorsa ve 'Biz bu şartlarda hizmet veremiyoruz, vatandaş verdiğimiz hizmetten memnun değil' diyerek anlaşıyorlarsa biz de devlet ve bakanlık olarak Çatalcalı kardeşlerimize destek olmak istiyoruz. Biz Çatalca'ya ilişkin çok önemli kararlar aldık. Çatalcalı kardeşlerimize yakışır bir millet bahçesi yapacağız. Buna ilişkin etüt çalışmamızı belediye başkanımız ile yürüteceğiz. Çatalca Belediyesine temizlik ve çöp kamyonları konusunda gerekli maddi desteği yapacağız. "

Kaynak: AA / Güncel

Murat Kurum Çatalca Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title