Haberler

Cardtek Group Tecrübesini Amerika Piyasasına Taşıyacak

Güncelleme:

Cardtek Group, 2013 Ürün Stratejilerini ABD'nin California eyaletinde düzenlenen "Oracle Open World 2012" Etkinliğinde açıkladı.

CARDTEK GROUP 2013'TE AMERİKA'DA ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR…

Grup, EMV ve mobil ödeme sitemleri konusundaki birikimini 2013 senesinde, Amerika piyasasına taşımayı hedefliyor.

"Oracle Open World 2012" Etkinliği 1-2 Ekim 2012 tarihleri arasında Cardtek Group'un da katılımıyla gerçekleşti. Amerika Birleşik Devletleri California eyaletinde düzenlenen ve 50 binden fazla katılımcının hazır bulunduğu ORACLE Open World 2012 organizasyona konuşmacı olarak davet edilen Cardtek Group, 2013 senesine dair ürün stratejilerini ve ORACLE ile iş birliktelikleri ile ilgili detayları katılımcılarla paylaştı.

Konferansta Cardtek Group Yönetim Kurulu Üyesi Ürün Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akgün bir konuşma gerçekleştirdi. Akgün konuşmasında şunları söyledi: "Amerika Birleşik Devletleri'nde halen manyetik kartlar kullanılırken, 13 binden fazla ödeme sitemleri hizmeti veren kurum ve 800 milyondan fazla kart bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında ABD, ödeme sistemleri teknolojileri konusunda ileride olan firmalar açısından çok büyük fırsatlar barındırıyor. Ayrıca marketin ödeme sistemlerinin EMV'ye geçişi, 2013 senesinde acquiring hizmeti veren kurumların EMV temelli altyapısal çalışmaları ile başlayacak. Bunu 2015 senesi itibari ile issuing hizmetleri veren kurumların geçişi takip edecek. EMV'ye geçiş ile birlikte, daha güvenli bir ödeme sistemleri altyapısının olması sebebiyle kart temelli sahtekarlıklar azalacak. Bunun dışında Avrupa'yı ziyaret eden milyonlarca Amerikalı turist, EMV uyumlu ödeme sistemleri altyapısına uyum sağlayacak ve kartlarını yaygın bir şekilde kullanabilecek. EMV'ye geçişi, ödeme uygulamasının cep telefonları içerisine taşınması ile mobil ödemelerin yaygınlaşması takip edecek. Bu noktada Cardtek Group olarak, EMV ve mobil ödeme sitemleri konusunda birikimimizi 2013 senesinde, Chicago ofisimizdeki yerel ekibimizle birlikte Amerika piyasasına taşıyacağız."

ORACLE İŞBİRLİĞİNDE GELİŞTİRİLEN ÇÖZÜMLERDE ÜÇ KRİTİK UNSUR: "GÜVENLİK, PERFORMANS VE SÜREKLİLİK"

Cardtek Group'un ORACLE ile olan işbirliğinin uzun yıllara dayandığını söyleyen Akgün, uzun süredir ORACLE veritabanı ürünlerini kullanarak ödeme sistemleri dünyası için çözümler geliştirdiklerini kaydederek, geliştirdikleri çözümlerde olmazsa olmaz diye nitelendirdikleri üç kritik unsurun güvenlik, performans ve süreklilik olduğunu ifade etti. "ORACLE'in maksimum süreklilik mimarisi bu üç unsuru bir arada desteklediği için çözümlerimizi ORACLE veri tabanı ve opsiyonları üzerinde yıllardır güvenle çalıştırıyoruz" diyen Ahmet Akgün, "2012 senesinde 'ORACLE Exadata Optimized' çalışmalarımızla, ürünlerimizin EXADATA uyum sürecini tamamladık ve performans anlamında çok ciddi kazanımlar elde ettik. Bu kazanç, OLTP uygulamalarımızda 3-4 kat, BACKOFFICE ve raporlama uygulamalarımızda ise yer yer 10-15 kata kadar çıktı. Bir yandan SmartScan, Storage Index ve Hybrid Column Compression özellikleri ile yığın veri depolama ve depolanan veriye hızlı erişim konularında yeni kazanımlar elde ettik. Bu sonuçlardan yola çıkarak etkinlikte sunulan yeni nesil ORACLE EXADATA X3 ürünü ve ORACLE 12c üzerindeki uyumluluk ve performans çalışmalarımızı 2013 senesi ürün stratejileri planımıza şimdiden aldık" diye konuştu.

Konuşmasına devam eden Akgün; "ORACLE tarafındaki teknolojik gelişmeleri heyecanla bekliyoruz ve bunun ödeme sistemleri dünyasına getirdiği kazançları ürünlerimize anında entegre ederek ilerliyor olacağız. Hedefimiz Türkiye piyasasında olduğu gibi ORACLE ile olan iş birlikteliğimizi Amerika Birleşik Devletleri piyasasında da büyüyerek sürdürmektir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Akgün California Oracle Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title