Haberler

Caminin Çalınan Halıları, Bir Hafta Sonra Bulundu

Güncelleme:

Iğdır'daki Nuh Nebi Camisi'nin yıkandıktan sonra kuruması için bahçeye asılan halıları, geçen hafta görevlinin iftara gitmesi üzerine çalındı.

Halılar, 14 kilometre uzakllıktaki Suveren mezrasında bir taş ocağında bulundu.Doğubayazıt Caddesi, Kapan Sokak'ta bulunan Nuh Nebi Camisi'ne ait her biri 50'şer metrekare büyüklüğünde olan 10 halı, kirlendiği için yıkamaya verildi.

Yıkatılan halılar kuruması için TOKİ evlerinin bahçesine serildi. Halıları bekleyen görevli, bir hafta önce iftar vakti evine gidince iki minibüsle gelen hırsızlar halıları alarak kaçtı. Ramazan günü camiye ait halıların çalınmasına tepki gösteren Nuh Nebi Cami İmamı Ahmet Karaca, "Çaldığınız halılar işinize yaramaz, hepsi seccade şeklindedir. Lütfen halılarımızı teslim edin" diye konuştu.

BİR VATANDAŞ HABER VERDİ

Çalınan halılarla ilgili soruşturma sürdürülürken, bir vatandaşın ihbarı üzerine Iğdır- Doğubayazıt karayolu üzerinde bulunan Suveren mezrasına giden jandarma, taş ocağı yakınında çalınan halıları buldu. Müftülüğe verilen bilgi üzerine halılar alındı ve kamyonetle Nuh Nebi Camisi'ne getirildi. Vatandaşlar, cami önüne bırakılan halıları namaz kılınan yerlere serdi.

İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, bir vatandaşın ihbarı üzerine halıları teslim aldıklarını belirtti. Müftü Cüneyt Kulaz, "Zaten halılar çalanların işine yaramazdı" dedi. - Iğdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cüneyt Kulaz Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title