Haberler

Çaldağ Nikel'den Turgutlu'ya Dev Hizmet

Güncelleme:

Çaldağ Nikel, Turgutlu'ya modern atıksu arıtma tesisi kazandıracak.

Çaldağ Nikel,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Turgutlu Belediyesi işbirliğiyle

Turgutlu'ya modern atıksu arıtma tesisi kazandıracak.

Turgutlu Çaldağ'da, işlenerek % 100 bitmiş nihai ürün olarak nikel metali üretimine hazırlanan Çaldağ Nikel bölgede gerçekleştireceği yatırımlar konusunda sürdürülebilir kalkınmayı birinci plana koyuyor.

Çaldağ Nikel Genel Müdürü Cevat Er bu kapsamda kaynakların verimli kullanımının,yatırımlarında öncelikli konular arasında olduğunu belirterek, bu konuda en önem verdikleri projenin 7 milyon $ yatırımla Turgutlu'ya modern bir Atıksu Arıtma Tesisi kazandırmak olduğunu belirtti.

120 bin nüfüslu Turgutlu'da arıtma tesisi olmamasından dolayı Gediz Nehri'ne akanmevcut kanalizasyon deşarjı çevre ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturuyor.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Turgutlu Belediyesi işbirliğiyle, Turgutlu'ya kazandırılacak modern 'Atıksu Arıtma Tesisi'nin sürdürülebilir kalkınma konusunda güzel bir iş modeli oluşturacağını belirten Cevat Er ' Çaldağ Nikel, bölgedeki kanalizasyon sularını arıtarak tesiste kullanacak. Bu sayede bir yandan Gediz Nehri'nin mevcut kanalizasyon deşarjıyla kirlenmesi önlenirken diğer yandan da tesisin su ihtiyacı doğal su kaynakları kullanılmadan sağlanmış olacak" dedi.

Korozyona ve paslanmaya dayanıklılığıyla bilinen ve paslanmaz çeliğin hammaddesi olan nikel havacılıktan inşaat sektörüne kadar pek çok alanda kullanılıyor. Bugüne kadar nikel ihtiyacını ithalatla karşılayan ülkemizde nikel üretimi yoktu.1000 kişiye istihdam sağlaması beklenen Çaldağ Nikel'in 2014 yılında faaliyete geçmesiyle Türkiye'de ilk defa % 100 bitmiş nikel üretiliyor olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Turgutlu Belediyesi Çaldağ Gediz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title