Haberler

Bütçe'de CHP'den Dövizli Eylem

Güncelleme:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçesinin görüşülmesi yine ilginç bir CHP eylemine sahne oldu.

Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçesinin görüşülmesi yine ilginç bir CHP eylemine sahne oldu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçesinin görüşülmesi yine ilginç bir CHP eylemine sahne oldu. CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve arkadaşları salona emeklilik ve sigorta primlerine ilişkin çeşitli dövizler astılar.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2013 bütçesi görüşmelerinde bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçe ve kesin hesapları görüşülecek. Oturumun ilk bölümünde CHP'li milletvekilleri duvarlara ve masalara Çalışma Bakanlığı'na yönelik çeşitli dövizler astılar. CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve arkadaşlarının astığı dövizlerde, "Prim dolalı yıllar oldu. Emeklilik gerçekti, hayal oldu", "Maç devam ederken kural değişti, ömrüm emekli olmaya yetmedi", "Siz hiç aç kaldınız mı?" gibi sloganların yazıldığı görüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Plan ve Bütçe Komisyon Salonu'na gelişinde tüm üyelerle tek tek tokalaştı. Bu sırada Bakan Çelik'e dövizleri gösteren Aslanoğlu, "Okudunuz mu sayın bakan?" dedi. Bakan Çelik AK Parti döneminde kimsenin aç kalmadığını ifade ederek bütçeye ilişkin sunumuna geçti.

Yaklaşık 5 yıl önce başlayan küresel ekonomik krizden dolayı oluşan istikrarsızlığın etkisini artırarak devam ettiğine dikkat çeken Çelik, olumsuzluklara rağmen Türkiye'de ekonomi ve istihdam alanında olumlu göstergeler olduğunu söyledi. Çelik şöyle devam etti:

"Tüm bu küresel olumsuzlara rağmen ülkemiz ekonomi ve istihdam alanında olumlu performansını önemli ölçüde devam ettirmiştir. 2009 yılında yüzde 14'e çıkan işsizlik oranı, 4 puandan fazla azalarak 2011 yılında yüzde 9.8'e gerilemiş, 2012 Ağustos döneminde ise yüzde 8,8 olarak gerçekleşmiştir. Kriz öncesi ve döneminde yakalanan bu başarının en önemli etkeni uyguladığımız politika ve tedbirler olmuştur. Hükümetimizin istihdam konusuna verdiği önem ve bu alanda aldığı ciddi tedbirler, önemli başarılar getirdi. 2011 yılı sonu itibariyle aktif sigortalı sayısı 17 milyon 375 bin kişi iken, 2012 yılı Ağustos sonu itibariyle yüzde 3.5 artışla bu sayının 17 milyon 975 bin kişiye ulaştı. 2011 yılı sonu itibariyle 10 milyon 15 bin pasif sigortalı kişi sayısı, yüzde 2.5 artışla 2012 yılı Ağustos sonu itibariyle 10 milyon 265 bin kişiye ulaştı.

30 Eylül 2012 itibariyle toplam reçete sayısı 25 milyon 823 bin 400, eczane tarafından karşılanan reçetelerin 12 milyon 143 bini e-reçete ile yapıldı. Her gün meydana gelen ortalama 172 iş kazasından 3'ü ölümle, 6'sı ise iş görememezlikle sonuçlanıyor. Müstakil iş sağlığı ve güvenliği yasasının olmayışı, 21. yüzyıl Türkiye'si için büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği gidermek için hazırladığımız tasarı 20 Haziran 2012'de TBMM'de kabul edildi ve yasalaştı. Hedefimiz güvenlik kültürü ve bilincini çalışma hayatımızın vazgeçilmezi haline getirmektir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ferit Mevlüt Aslanoğlu Faruk Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title