Haberler

Bursa Kesilen Cezalar İki Engelliye İş İmkanı Yarattı

Kesilen cezalar iki engelliye iş imkanı yarattı BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işyerlerinden kesilen cezalardan elde edilen gelirle satın alınan 198 bin lira değerindeki yol süpürme makinesi, 2 engelliyi bu makine ile 10 yıl çalıştırma garantisi veren fabrikaya hibe edildi.

Kesilen cezalar iki engelliye iş imkanı yarattı

BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işyerlerinden kesilen cezalardan elde edilen gelirle satın alınan 198 bin lira değerindeki yol süpürme makinesi, 2 engelliyi bu makine ile 10 yıl çalıştırma garantisi veren fabrikaya hibe edildi. Yol süpürme makinasında göreve başlayan Yaşar Keşat ve Mesut Bekçi, proje geliştiren İşkur'a ve firmaya teşekkür etti.

Türkiye'de ilk kez engellilerin istihdamına yönelik hazırlanan proje Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde hayata geçirildi. Türkiye İş Kurumu, 2014 yılında engelli ve eski hükümlülerin istihdamına yönelik yeni bir çalışma başlattı. Hazırlanan yönetmelikle eski hükümlü ve engelli çalıştırmayan işyerlerine kesilen cezaların proje hazırlayacak firmalara hibe edilmesi kararlaştırıldı.

Gemlik İşkur Hizmet Merkezi Şube Müdürü Mustafa Volkan Yıldırım, geçen yıl konuyla ilgili engellilerin istihdamına yönelik olarak katılacağı kongreye bildiri sunmak amacıyla araştırma başlattı. Gemlik ve çevresindeki 20 fabrikayı dolaşan Yıldırım, durum tespiti yaptıktan sonra hibe desteğinden yararlanması için firmalara teklif götürdü. Gemlik Serbest Bölgesi yakınlarında üretim yapan Çimtaş Çelik A.Ş., Yıldırım'ın teklifini kabul ederek, 'Yol Süpürme Makinası Projesiö hazırladı. Proje ile İşkur, engelli ve eski hükümlü çalıştırmadığı için firmalara kesilen ve fonda toplanan idari para cezalarıyla toplanan kaynaktan fabrikaya yol süpürme makinası almayı kabul etti. Projenin komisyon tarafından kabulünün ardından 198 bin lira ödenerek alınan yol süpürme makinası için her iki ayaklarında aksaklık bulunan bedensel özürlü Yaşar Keşat ve Mesut Bekçi işbaşı yaptı.

Mustafa Volkan Yıldırım, Gemlik ve Orhangazi ilçelerinde işverenlerin engelli istihdamındaki algı ve tutumlarının tespitine yönelik yapılan araştırmada işyerlerinin engelli çalıştırırken teknolojiyi kullanarak işi tasarlamadıkları belirlendiğini belirterek, bu projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Engelli çalıştırma zorunluluğu olan sayıya ek olarak iki bedensel özürlü işçiyi 10 yıl boyunca çalıştırmayı, sigortalarını tam, maaşlarını, zamanında yatırmayı taahhüt eden Çimtaş Çelik A.Ş.?ye engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından elde edilen gelirle yol süpürme makinası alındığını kaydeden Yıldırım, projenin ilk kez Gemlik'te hayata geçirildiğini kaydetti.

Yol süpürme makinasını kullanmaya başlayan bedensel engelli Yaşar Keşat ve Mesut Bekçi 'iki aydır iş arıyorduk. İş Kur'a müracaatta bulunduk yapılan mülakatların ardından bizi buraya yerleştirip temizlik aracını bize teslim ettiler, çok mutluyuzö dedi.

-Mustafa Volkan Yıldırım ile röportaj

-Yaşar Keşat ve Mesut Bekçi ile röportaj

-Temizlik aracının harekat hali

-Detaylar

SÜRE: 8 dakika 10 saniye BOYUT: 492 MB

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR-Faruk KAHRAMAN/GEMLİK(Bursa), (DHA)-

================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Yıldırım Gemlik Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Murat sayman:

Helal olsun. Böyle kaliteli müdürler de var demek.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title