Haberler

Bodrum'dan 2B Tepkisi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Mimar ve Mühendisler, Orman Vasfını Yitirmiş Arazilerin Satışını Öngören Yasa Tasarısına İlişkin Tepkilerini Dile Getirdi.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki mimar ve mühendisler, orman vasfını yitirmiş arazilerin (2B) satışını öngören yasa tasarısına ilişkin tepkilerini dile getirdi. Tasarının yasalaşması halinde cennet koyların talan edileceği ve betonlaşacağına dikkat çekildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışını öngören yasa tasarısına ateş püskürdü. Makine Mühendisleri Odası Birliği Bodrum Temsilciliği Binası'nda düzenlenen toplantıya TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Mimar Semai Yaman, Şehir Plancıları Odası Temsilcisi mimar Banu Özberk, Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi mühendis İsmail Sever, Mimarlar Odası Temsilcisi mimar Mahmut Yıldırım ve Makine Mühendisleri Oda Temsilcisi mühendis Özgür Özdemir katıldı.

Tasarının yasalaşmasının Bodrum'a büyük zarar vereceğini savunan Genel Sekreter Yaman, ''Yarımada genelinde, Adaboğazı, Kissebükü, Adalar, Küdür Yarımadası, Kesire Burnu, Cennet Koyu, Haremten gibi cennet koyların bulunduğu alanlar tamamen katledilecek ve betonlaşacak. Diğer yandan Avrupa Komisyonu tarafından da 'Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı' TBMM'nin gündemine girdikten 10 gün sonra yayınlanan Avrupa Birliği Türkiye 2010 İlerleme Raporu'nda tasarı 'endişe verici bir gelişme' olarak değerlendirilmiştir. Dolayısıyla hükümetin tasarıya ilişkin gerekçesinde başlıca dayanak olarak belirttiği 'AB uyum süreci doğrultusunda hazırlandığı' iddiası da gerçek dışıdır. Tasarının yasallaşmasına karşıyız gerekirse çevrecilerle eylemler yaparak sesimizi duyurmaya çalışcağız' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title