Haberler

Bodrum'da Ortaokul Öğrencileri Kıyıları Temizledi

Bodrum'da ortaokul öğrencileri kıyıları temizledi MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bir grup ortaokul öğrencisi, kentte kıyı temizliği yaptı.

Bodrum'da ortaokul öğrencileri kıyıları temizledi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bir grup ortaokul öğrencisi, kentte kıyı temizliği yaptı.

Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği'nin (BORABDER) düzenlediği kıyı temizliği etkinliğine, Özel Bodrum Fen Bilimleri Ortaokulu'ndan 30 kişilik öğrenci grubu katıldı. Yalıkavak Mahallesi'ndeki etkinlikte öğrenciler, ellerinde poşetlerle kumsaldaki atıkları topladı. Okul Müdürü Selma Mehter ve öğretmenler de temizliğe katıldı.

Topluluk içinden altıncı sınıf öğrencisi Rüya Tokmak, "İnsanların, doğamızda bulunmaması gereken şeyleri çok kötü şekilde ortalığa saçtığını görüyoruz. Bizim görevimiz bunları toplamak. Ama insanları buradan uyarıyorum, lütfen atmayalım. İleride sizin çocuklarınızda buraya gelecek olabilir. Biz topluyoruz ama siz atmayın" dedi.

Bir diğer öğrenci Mustafa Ozan Şimşek, "Aklıma gelmeyecek şeylerle karşılaştım. Sorumsuzca kirletmişler. Bizde düzeltmeye çalışıyoruz" dedi.

Kıyı temizliğinin önemine değinen BORABDER Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Çelikkesen ise, "Nasıl evimizi temiz tutuyorsak evimizin içinde olduğu dünyamızı da temiz tutmalıyız. Çocuklara bu bilinci vermek için bu etkinlikleri yapıyoruz. Çocukların gösterdiği duyarlığı keşke yetişkinlerde gösterebilse" dedi. Öğrencilerin kıyı boyunca topladığı atıkları koyduğu poşetler, belediye ekiplerince alınmak üzere belirli noktalara bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title