Haberler

Bitlis'ten Türkiye'ye Örnek Olacak Kutlu Doğum Etkinlikleri

Bitlis'te, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir hafta sürecek olan etkinlikler bugün düzenlenen programla başladı.

Bitlis'te, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir hafta sürecek olan etkinlikler bugün düzenlenen programla başladı.

Peygamber Efendimizin doğumunun 1442. yılı münasebetiyle Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikler bir hafta sürecek. Programın açılışı, Nurullah Eren Caddesi üzerinde bulunan Ulu Camii önünde yapıldı. Sokaklar, Isparta Valiliği'nden getirtilen gül suyuyla yıkanırken, etkinliklere; AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Valivekili Akif Pektaş, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Milletvekili Vedat Demiröz, "Peygamber Efendimizin veda hutbesinde söylediklerini uygularsak, dünyada herkes kardeş olur" dedi. Demiröz konuşmasının devamında, Bitlislilerin böyle bir organizasyon yaparak, Türkiye'ye örnek proje üretmesinin sevincini yaşadıklarını dile getirerek, "Geçtiğimiz hafta Ankara'daki tanıtım günlerinde Bitlisliler bir destan yazdı. Şimdi ikinci destanı da burada yazıyorsunuz. Ankara'daki etkinliklerin etkileri daha geçmeden, bugün bu meydanda hep beraber kainatın efendisinin 14 asır önce dünyamıza teşrifini hep beraber kutluyoruz. 14 asır önceki veda hutbesini beraber okursak ve bugüne uyarlarsak, inanın kardeşlik duygularımız, yaşantımız ve her şeyimiz değişir. Veda hutbesinde kadınların, çocukların hakları, düşkünlerin hakları, orada ilk kan davasını yasaklama, bunların hepsi birlik ve beraberliğin, kardeşliğin birer örneğidir. Bugün geldiğimiz noktada o günü örnek alırsak, bin 400 yıldır beraber yaşadığımız kardeşliğimiz pekişecek ve hiçbir ırkı öne çıkarmadan sadece inanç noktasında inanın bütün bu bölgeler kardeşçe ve barış içinde yaşayacak. Ben emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Valivekili Akif Pektaş ise, Bitlis iline yakışır bir program hazırlandığını ifade ederek, "Bitlis'in tarihine baktığımızda çok muhterem zatların bu bölgeyi aydınlattığını görüyoruz. Böyle bir güzellik de hattı zatında ancak Bitlis'e yakışırdı. Kendinize yakışanı yaptığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Alemlere rahmet olarak gönderilen yüce bir peygamberin ümmeti olmanın mutluluğunu kelimelerle ifade etmek çok zordur. Ancak gönlümüzden geçen şudur; bizim rehberimiz, peygamberimizin sünnetini uygulayabilir, ona layık bir ümmet olabilirsek ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından dualar edildi. Bitlis'in yaklaşık 20 ayrı noktasında hazırlanan etli pilav, Milletvekili Demiröz, Valivekili Pektaş ve Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın tarafından davetlilere dağıtıldı.

İlk günkü program, sokakta vatandaşlara canlı gül dağıtımıyla sona erdi. Etkinlikler kapsamında bazı esnaf da, hafta boyunca çeşitli indirimler yapmaya başladı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Valiliği İlhan Demiröz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title