Haberler

Bilgi Evi, Havvanur ve Esra'ya Yuva Oldu

Havvanur ve Esra kardeşler Maria Anne Bilgi Evinde hayata tutunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin öğrencilerin doğru bilgiye doğru mekânda ulaşmasını sağlamak için kentin dört bir yanında hizmete açtığı Bilgi Evleri, bu yönüyle birçok çocuğu yaşama bağlıyor. Nine ve dedeleri ile beraber, kiralık bir evde yaşayan Havvanur ve Esra kardeşler de bu yaşam hikâyelerinden biri. 10 ile 8 yaşındaki kardeşlerin Maria Anne Bilgi Evi'ne her girişinde duyduğu mutluluk, baba ve annelerinin yokluğunu, maddi imkânsızlıkların zorluğunu adeta unutturuyor.

İkinci adresleri oldu

Roman vatandaşlarının sıklıkla yaşadığı Tavşantepe Mahallesi'nde hizmet veren Maria Anne Bilgi Evi birçok öğrencinin okuldan sonraki ikinci adresi oldu. Ödevlerin yapıldığı, kitapların okunduğu, İngilizce öğrenildiği ve daha birçok eğitici etkinliğin yapıldığı Maria Anne Bilgi Evi, Havvanur ve Esra Halıcıoğlu kardeşlere de ev sahipliği yapıyor. İki kardeş boş zamanlarının çoğunu evlerinin yanı başında bulunan Bilgi Evinde geçirerek yeni şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Babaları vefat edince

Babalarının vefatı ile dede ve ninelerinin evinde yaşayan 10 yaşındaki Esra ve 8 yaşındaki Havvanur Büyükşehir Belediyesi Maria Anne Bilgi Evi'nde evlerindeki gibi çok mutlu olduklarını ifade ediyor. Böbreklerindeki rahatsızlıktan dolayı eğitimini sürdüremeyen abla Esra, Bilgi Evi'nde okuma yazmayı öğretmenleri sayesinde burada sürdürdüğünü söyleyerek, "Okula gidemediğim için üzülüyordum. Bilgi Evine gelince artık üzüntüm bitti. En çok resim yapmayı seviyorum. Yeni arkadaşlarım oldu. Öğretmenlerimi çok seviyorum" dedi.

My name is Havvanur

Mutluluğu gözlerinden yansıyan 8 yaşındaki Havvanur ise birçok şeyi burada öğrendiğini ifade ederek yazı yazmayı, İngilizceyi, bilgisayar kullanmayı öğretmenleri sayesinde öğrendiğini söyledi. "My name is Havvanur" diyerek İngilizce öğrendiğini gösteren Havvanur, "Burada çok mutluyum. Her şey çok güzel" diyerek hayata atıldığı bu ilk yılların çok verimli geçtiğini ortaya koydu.

Torunlarımız Emin Ellerde

Kanser hastası babaanne Neriman Halıcıoğlu torunlarına babalarının yokluğunu bir nebze de olsun hissettirmemeye çalıştırdıklarını kaydederek Bu zor durumda onların doğru yerlerde olmalarını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Dede İsmet Halıcıoğlu ise torunlarını zor şartlarda büyütmeye çalıştıklarını açıklayarak" Yaşlılık aylığı ile geçinmeye çalışıyoruz. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi çocuklarımıza sahip çıktı. Torunlarımızın eğitimine katkı sağlıyorlar. Onları mutlu görmek bizi de mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title