Haberler

Belediye Önünde 'Kanlı' Eylem!

Güncelleme:

Yeteri kesimin yapılmaması sonucu kapanan et entegre tesisinde işsiz kalan kesim işçileri, belediye önünde ilginç bir eyleme imza attı.

İşçiler, belediye önündeki kaldırımda küçükbaş hayvan kesimi yaptı. İkiztepe köyü mevkiinde iki yıl önce 32 dönümlük arazide 6 Milyon TL harcanarak kurulan Batman İvme Et Entegre Tesisi'nin kaçak kesim sonucu kapanmasının ardından işsiz kalan kesimhane çalışanları, ilginç bir eyleme imza attı. İşsiz kalan çalışanlar, belediyenin kaçak kesime engel olmadığını belirterek beraberinde getirdikleri küçükbaş hayvanları, belediye önündeki kaldırımda kestiler. Belediye çalışanları işçilerin ilginç eylemine engel olmak istedi, ancak başaramadı. Yapılan eylemin ardından kaldırım adeta kan'a bulandı. Tesiste çalışan işçiler, Belediyenin, bir yıldır kaçak kesimi bildiği halde buna engel olmadığını belirterek eylemi gerçekleştirdiklerini söylediler. Mezbahanede çalışan işçilerden Necmettin Bulut, "Biz yaklaşık 50 personel ile kesimhanede çalışmaktayız. Batman'da bulunan kasapların büyük çoğunluğu etlerini kendisi kesmektedir. Yaklaşık 7-8 aydan bu yana kesim gerçekleşmediğinden dolayı bizler de maaşlarımızı alamıyoruz. Kaçak kesilen etler arasında hastalıklı, sarılıklı, kimi zaman da hırsızlık malı küçük ve büyük baş hayvanlar kaçak olarak kesilip satılıyor. Tesiste kesim yapılamadığından dolayı bizler de maaşlarımızı alamıyoruz. Bizler gidip hırsızlık mı yapalım. Sizler piyasada yemek yediğinizde yediğiniz etlerin nereden, nasıl hangi koşullarda ve sağlıklı olup olmadığını biliyor musunuz? Kaçak et kesimi devam ettiği sürece her gün belediye önünde koyun kesimimizi sürdüreceğiz. Bu arada itfaiye ekipleri yangına bu kadar hızlı müdahale etmezken, bizler belediye önünde kestiğimiz koyunları duyduklarında acilen belediyeye geldiler. Belediye başkan vekili Serhat Temel ile görüştüğümüzde bu konunun kendini ilgilendirmediğini söyledi. Peki, biz sesimizi kime duyuracağız" dedi. Daha sonra kesemi yapılan hayvanlar araçlara bindirilerek kaldırıldı. İtfaiye ekipleri ise kaldırımdaki kanları su sıkarak yıkadı.Haber: Halit BİLİZ

Kaynak: Temsilci / Güncel

İkiztepe Batman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title