Haberler

Belde Belediye Başkanına 5 Ay Hapis

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'ne bağlı Taşköprü Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Şaban Ertan, son model bir makam aracı almasndan sonra hakkında açılan 'görevi kötüye kullanma' davası sonuçlandı.

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'ne bağlı Taşköprü Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Şaban Ertan, son model bir makam aracı almasndan sonra hakkında açılan 'görevi kötüye kullanma' davası sonuçlandı. Başkan Ertan ve araç alımında imzası bulunan 5 memur, yargılandıkları mahkemece 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezalar ertelendi.

Bir süre önce son model Ford Mondeo marka makam aracı alan Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan ile araç alımında imzası bulunan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Nurten Öztürk, Mali İşler Müdürü Cem Ertan, Yazı İşleri Müdürü Asiye Demir, memur Hasan Akoğlu ve Fen İşleri Müdür Vekili Serhat Tarık Erdem hakkındaki yargılama tamamlandı. Yalova 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla açılan davada yargılanan tutuksuz sanıklar, karar duruşmasına gelmezken avukatları Mustafa Koç ve Ali Demir hazır bulundu.

Duruşmada müdahil olma talebi mahkeme tarafından kabul edilen ve tanık olarak dinlenen İl Genel Meclisi üyesi Bahar Doğan, verdiği ifadede, "Taşköprü Belediyesi yüzde 100 ithal, 2005 model, kullanmaya elverişli bir aracı olmasına rağmen, 2010 model, yüzde 100 ithal lüks ve gösterişli ikinci bir binek araç almıştır. Taşıt Kanunu'nun 5'inci maddesine göre, yalnız birer hizmet arabası bulundurabilirler. Alınan araç yüzde 100 ithal, lüks gösterişli ve pahalıdır. Taşıt Kanunu'nun 7. maddesine göre; kullanılacak bu taşıtların, muayyene ve standart tipte, lüks ve gösterişten uzak, memleket yollarına elverişli, ucuz ve ekonomik olanlarından temin olunması şarttır" dedi.

Doğan, alınan araca KDV hariç 67 bin 800 TL ödendiğini, yasaya göre araç bedelinin 32 bin 500 TL'yi geçmemesi gerektiğini belirtti. Doğan, "Belediye Başkanı Şaban Ertan, iyi niyet görüntüsü yaratmak amacıyla, soruşturma talebinden sonra aradaki farkı belediyeye vererek, Taşıt Kanunu'nun 9. ve 16. maddelerini ve 2010 bütçe kanununu ihlal ettiğini kendisi de kabul etmiştir. Bu soruşturmayı istemeden önce bu farkı niye yatırmamıştır? Taşıt Kanunu'nun 9. ve 16. maddesine göre 2005 model kullanmaya elverişli bir araç varken ikinci bir araç alındığı için ikinci aracın bedelinin tamamının ödenmesi gerekir. Oysaki sadece aradaki fark belediyeye ödenmiştir. Aynı kanunun 10. maddesi son fıkrasına göre belediye hibe dahil, her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli binek ve station-wagon cinsi taşıt edinemez" diye konuştu.

Sanık avukatlarının savunmalarını da dinleyen mahkeme hakimi, sanıklara önce 6'şar ay hapis cezası verdi. İyi hallerini dikkate alan hakim, bu cezaları 5'er aya indirip, hükmün açıklanmasının geri bırakmasına karar verdi. - Yalova / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title