Haberler

BDP'nin Demokratik Çözüm Çadırında Açlık Grevi

Van'ın Başkale İlçesi'nde BDP İlçe örgütü tarafından kurulan demokratik çözüm çadırını BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ziyaret etti.

Van'ın Başkale İlçesi'nde BDP İlçe örgütü tarafından kurulan demokratik çözüm çadırını BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ziyaret etti. Çadırda yapılan dönüşümlü açlık grevine BDP Van il örgütü temsilcileri 2 gün destek verecek. Burada konuşan BDP Van Milletvekili Gür,"Kürt halkı olarak çetin ve tarihi bir süreçten geçiyoruz" dedi.

Başkale İlçesi'nde 2 gün önce BDP tarafından kurulan demokratik çözüm çadırındaki açlık grevine BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve BDP Van il örgütü destek verdi. Çadırı ziyaret eden BDP'li yöneticiler, 2 günlük açlık grevine başladı. BDP Van Milletvekili Nazmi Gür yaptığı Kürtçe açıklamada 2012 yılının özgürlük, demokrasi ve barış yılı olacağını belirterek, "Çetin ve çok tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç önümüze iki yol çıkartıyor. ya Kürt halkı olarak başarıya ulaşacağız ya da yüz yıllık kazanımlarımızı kaybedeceğiz. Bu halkın inkar edilmişliği tutsaklığı devam edecek. Öyle umuyorum ki halkımızın başlatmış olduğu bu direniş ve kararlılık, şehitlerimizin ve halkımızın ödediği bedeller 2012 yılını özgürlük yılı demokrasi ve barış yılı yapacaktır" dedi.

FB-(FE/AAA) - Van / Başkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazmi Gür Başkale Politika Güncel Haberler

title