Haberler

BDP'li Kurt, Kazan Vadisi'ndeki Operasyonu Eleştirdi

Güncelleme:

BDP'li Adil Kurt, Kazan Vadisi'nde operasyon sırasında hayatını kaybeden Azize Çetin'in ölümünü Uludere'deki olaya benzetti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Kazan Vadisi'nde operasyon sırasında atılan havan toplarının şarapnel parçalarından yaralanan ve daha sonra kaldırılıdığı hastanede yaşamını yitiren 8 çocuk annesi Azize Çetin'in ölümünü Uludere'deki olaya benzetti. Kurt, " Uludere'deki katliam neyse Kazan Köyü'ndeki katliam da odur. Akçakaleli bu ülkenin vatandaşı oluyor da, Kazan Köyü'ndeki bu ülkenin vatandaşı değil mi?" dedi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve beraberindeki Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve bazı BDP'liler polisin attığı gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu yaralanan ve Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören lise öğrencisi 15 yaşındaki Ercan Kutluk ve aynı serviste yatan hastaları ziyaret etti.

ROBOSKİDEKİ KATLİAM NE İSE, KAZAN DA ODUR'

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milletvekili Kurt, Çukurca'nın Kazan Vadisi'ndeki operasyonu değerlendirdi. Kazan Vadisi'ndeki çatışmalarda 1 kadının hayatını kaybetmesini Şırnak'ın Uludere İlçesi'ndeki olaya benzeten Kurt, "Bildiğiniz gibi Hakkari'de aslında tam anlamıyla bir savaş yazını geride bıraktık. Maalesef bugün dahi yine asker ve gerilla ölümleri oldu. Aslında yaz boyunca Hakkari'de yaptığımız uyarılar eğer karşılık bulmuş olsaydı bu kadar acı bir tablo ile karşılaşmayabilirdik. Sivil alanların son dönemlerde hedef alınmış olması bu sürecin vahametini gözler önüne seriyor. 3 gün önce Kazan Vadisi bölgesine yapılan obüs atışları sonucu, 8 çocuk annesi bir insanımız yaşamını yitirdi, 1 kadın da yaralandı. Eğer başka bir ülkede olmuş olsaydık böylesi bir vakadan dolayı yer yerinden oynardı. Unutmamak gerekir bir hafta önce Urfa'nın Akçakale İlçesine Suriye'den atılan top mermisi bir eve isabet etti ve 5 sivil yaşamını yitirdi. Türkiye bu 5 sivil vatandaşın yaşamını gerekçe göstererek Meclis'ten tezkere çıkarttı. Savaş ilan etme noktasına geldi. Sivillerin ölümüne karşı hükümetlerin, siyasi partilerin tepki göstermesi son derece yerinde bir karardır.Tepki göstermek gerekir" dedi.

AKÇAKALE NE KADAR VAHİMSE KAZAN KÖYÜNDEKİ OLAY DA O KADAR VAHİMDİR'

Kurt, Akçakale olayı kadar Kazan Vadisindeki köyde meydana gelen olayın aynı da aynı olduğunu belirterek, "Muhtemelen 3 stratejik taburdan birinden atılan obüs mermisinin isabet ettiği bir sivil insan yaşamını yitiriyor, bir insanımız da ağır yaralanıyor ve 3 gün geçmiş olmasına rağmen ne İçişleri Bakanı, ne Milli Savunma Bakanı, ne Başbakan, ne de vali bu konuda bir açıklama yapmış değil. Sanki o köyde bir sinek öldürülmüş gibi. Şimdi Akçakale'de yaşamını yitirenler bu ülkenin vatandaşı da Kazan Köyü'nde yaşamını yitirenler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Al size çifte standart. Olay bu kadar açık ve nettir. Roboski'deki (Uludere) katliam neyse, bu da odur. İkinci roboski katliamı olabilirdi' diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazan Vadisi Kazım Kurt Adil Kurt Uludere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title