Haberler

Bayrampaşa'da 100 Bin Fesleğen Dağıtıldı

Bayrampaşa’da düzenlenen ‘Fesleğenli Yaz Etkinliği’nde Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşalılara 100 bin adet fesleğen dağıttı.

Bayrampaşa'da düzenlenen 'Fesleğenli Yaz Etkinliği'nde Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşalılara 100 bin adet fesleğen dağıttı.

Bayrampaşa Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği 'Fesleğenli Yaz Etkinliği' başladı. Etkinlik kapsamında Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, 100 bin adet fesleğeni vatandaşlara dağıttı. Sağmalcılar ve Kocatepe Metro İstasyonu ile Manastır, Ali Fuat Başgil ve Demirkapı caddelerinden başlayan etkinlikte; Başkan Atila Aydıner ve başkan yardımcıları, 5 farklı noktada vatandaşlara 100 bin adet fesleğen dağıttı. Bayrampaşa'yı 'fesleğenli yaz etkinliği' kapsamında dağıtılan fesleğenlerin kokusu sardı.

Vatandaşlarla fesleğen dağıtan Başkan Aydıner, "Bütün renkleriyle tabiatın güzelliklerini hatırlatmak ve halkımızın yaz sevincine ortak olmak için vatandaşlarımıza bu yıl da fesleğen hediye ediyoruz" dedi.

FESLEĞENİN FAYDALARI

Hoş kokulu bir çiçek olarak evleri süsleyen fesleğen, aynı zamanda mutfakta yemeklere lezzet katan bir bitkidir. Sakinleştirici özelliğiyle vücudu rahatlatır. Enerji verir, iştah açıcıdır, hazımsızlığı giderir. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır. Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır. Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir. Cildi rahatlatır. Fesleğenle hazırlanan losyonlar ile saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikayetlerini azaltır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır.

FESLEĞEN NASIL KULLANILIR?

Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır. Esans yapımında da kullanılır. Baharat olarak çorbalara ve salatalara koku ve lezzet vermesi için de katılır. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Fuat Başgil Atila Aydıner Bayrampaşa Kocatepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title